RÄDDA MIG

Kortfilm

Titel: "Rädda mig"
Genre: dramathriller
Längd: Ca 3 minuter
Regi och manus: Martin Sjöblom

Johan är en ung kille som lever ett rotlöst liv. En dag blir han vittne till att en tjej blir överfallen i en park. Hans första instinkt är att fly, som han alltid gör. Men han inser någonstans att det inte går och fly från allt.

Långfilm

Titel: "Rädda mig"
Genre: dramathriller
Längd: Ca 80 minuter
Regi och manus: Martin Sjöblom

Filmen handlar om en ung rotlös kille, Johan, som har växt upp i en kriminell värld. Hans mamma är psykiskt sjuk och hans pappa är okänd. Johan langar droger åt en gangster, Tony, som har blivit den fadersgestalt som han alltid sökt/saknat.

Johan lever sitt liv på rutin utan att reflektera och har förmågan att stänga av sina känslor.

Johan har kommit till ett vägskäl och inser att han måste bort från den värld han lever i. Antigen slutar det med att han tar sitt eget liv eller så blir han dödad av någon annan. Så Johan gör det han är bäst på, han flyr och är ständigt på flykt. Från sitt liv och från sig själv! Om man är ständigt på väg behöver man inte reflektera över vart man är eller vart man kommer ifrån. Och han har ingen aning om vart han är på väg eller vart han vill vara på väg.

Så en dag blir Johan vittne till att en ung tjej, Lisa, blir överfallen av en våldtäktsman.
Johans första instinkt är att fly, som han alltid gör. Men han inser någonstans att det inte går och fly från allt. Hela tumultet som uppstår slutar med att tjejen råkar hugga ner våldtäktsmannen med en kniv.

Det visar sig senare att våldtäktsmannen är bror till Tony!

Johan blir skyldig Tony en stor summa pengar och måste fixa fram dem på tre dagar. När han inte kan fixa fram dem kommer Tony (som inte vet om att Johan är ett vittne) på idén att Johan ska spåra upp och döda Lisa.

När Johan inser vem Lisa är så bestämmer han sig för att hjälpa henne. De flyr tillsammans och Johan hoppas Lisa kan bli den räddning som han väntat på.

Lisa fyller det tomrum som finns i Johan och ger mening till ett meningslöst liv. Inom sig bär han på en mörk hemlighet om sitt förflutna, men det vill han inte tänka på.

Johan förälskar sig i Lisa, men han har svårt med mänsklig kontakt, och det uppstår problem mellan dem. Så Johan beger sig iväg! Men han är trött på att fly. Från sitt liv, från sig själv och från sitt förflutna. Så han återvänder hem för att en gång för alla göra upp med sitt liv och ta ut hämnd på den person som han anser ligger bakom allt ont.

Projektlogg

Projektstart 2014-03-12

Projektet startades av Martin Sjöblom.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun