POISON

22 år gamla Daniel är ensam och längtar efter närhet. Han har aldrig haft en flickvän, inga tjejer har någonsin visat intresse för honom och när han försöker ragga blir han nekad. Han förstår inte varför. Är det nåt fel på honom? Varför kan han inte få en tjej?
I dom mörkaste hörnen av internet finner han svar. I hemliga chattrum och kontroversiella kanaler blir Daniel introducerad till en nya värld av toxisk maskulinitet och kvinnoförakt. Han får lära sig att allt handlar om utseende och att kvinnor är ytliga till naturen och bara vill ha en viss typ av män. Dom starkaste, snyggaste männen. För alla andra är loppet kört. Daniel är helt enkelt för svag och ful för att få en flickvän. Han är en så kallad incel (involantary celibat).
Men Daniels nya världsåskådning sätts på prov när han träffar Line, en tjej som både imponerar på honom och ger honom uppmärksamhet. Daniel börjar ifrågasätta sina mentorer på internet. Är kvinnor verkligen så ytliga som dom säger? Daniel hoppas att Line ska bli den som räddar honom från giftet han stoppar i sig, men hon är inte den han tror. Med ett krossat hjärta faller Daniel ännu längre ner i mörkret. Kan han bryta sina destruktiva mönster innan det är för sent?

Projektlogg

Projektstart 2019-02-15

Projektet startades av Sebastian Lagerkvist.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun