The Midsummerdance / Midsommardansen

Den kuvade Prinsessan Sofia Albertina faller förbjudet för sin svarte adoptivbror Badin under en otillåten hemlig Midsommar-resa. En resa som präglas av passion, frigörelse och magiska skogsväsen i 1770-talets sommar-Sverige.

Projektlogg

Kostymjakt, posters, rep och inspirerande regi-workshop

Igår hängde min älskade tålmodiga bäbis Freja med mig, kostymör-Nelly och historiker Tove på kostymjakt.
Just nu saknas pengar för att kunna få ihop till att hyra kostym, så vi har farit runt i stans alla second-hand affärer på jakt efter kläder, tyg och accessoarer. Vi har inte valt den lättaste perioden att lösa kostym för, men Nelly är fantastisk när det kommer till att vara kreativ och Tove ger oss bra riktlinjer för vad som är ok och vad som absolut inte passar in för epoken som filmen utspelar sig i.

Idag var jag även på en bra och inspirerande workshop med Marcus Carlsson här på Filmbasen. Kul också att få träffa och prata med andra regissörer.

Vår fabulösa Production-designer och Scenograf Linda har även idag gjort en FAB poster och imorn är det mer rep med Marina och Fernando.

Nästa vecka möte med producent-Ove.

Detta är så kul att det finns inte. Vilket team jag har. Håller tummarna att vi får ihop detta ekonomiskt nu, så att vi kan slutföra och dela med oss av detta magiska och lite annorlunda äventyr.

Förbaskat grym cast satt, lyckat kostymprov klart

Under åren så har jag lagt på mig ett litet lager av underbara skådespelare bakom örat.
Casting-processen satte igång nu i vår och jag har plockat fram några av mina absoluta favoriter som
tillsammans kan göra underverk med just den här historien. Detta gäng ger nyanser, djup och karaktär till den här filmen. Vi har haft två möten hittills där skådespelarna får vara med och påverka dialogen för sina roller, det har varit fantastiskt givande och kul. Vi har även haft ett riktigt lyckat kostym-prov med vår nya kostymör Nelly, som hoppade in med kort varsel, men verkligen visade vad hon gick för. Det blev både proffsigt och intressant.

Manuset är i stort sett klart, med undantag för några korrigeringar i slutet.

Samtliga locations är i stort sett klara. Tekniken likaså från vår producent på Ove på Tribespider & Light In A Room. Världens bästa scenograf Linda är på g med grymma planer.

Det som står här näst på agendan är att värva klart teamet, dra igång kick-starter och framför allt ragga in pengar, så att vi kan nå ut, berätta och beröra med detta fantasifulla och romantiska äventyr.

Projektstart 2018-03-16

Projektet startades av Carolinne Lidén.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun