The Midsummerdance / Midsommardansen

Den kuvade Prinsessan Sofia Albertina faller förbjudet för sin svarte adoptivbror Badin under en otillåten hemlig Midsommar-resa. En resa som infiltreras av grupptryck, frigörelse och magiska skogsväsen i 1770-talets sommar-Sverige.

Projektlogg

Förbaskat grym cast satt, lyckat kostymprov klart

Under åren så har jag lagt på mig ett litet lager av underbara skådespelare bakom örat.
Casting-processen satte igång nu i vår och jag har plockat fram några av mina absoluta favoriter som
tillsammans kan göra underverk med just den här historien. Detta gäng ger nyanser, djup och karaktär till den här filmen. Vi har haft två möten hittills där skådespelarna får vara med och påverka dialogen för sina roller, det har varit fantastiskt givande och kul. Vi har även haft ett riktigt lyckat kostym-prov med vår nya kostymör Nelly, som hoppade in med kort varsel, men verkligen visade vad hon gick för. Det blev både proffsigt och intressant.

Manuset är i stort sett klart, med undantag för några korrigeringar i slutet.

Samtliga locations är i stort sett klara. Tekniken likaså från vår producent på Ove på Tribespider & Light In A Room. Världens bästa scenograf Linda är på g med grymma planer.

Det som står här näst på agendan är att värva klart teamet, dra igång kick-starter och framför allt ragga in pengar, så att vi kan nå ut, berätta och beröra med detta fantasifulla och romantiska äventyr.

Projektstart 2018-03-16

Projektet startades av Carolinne Lidén.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun