Midsommardansen

MIDSOMMARDANSEN AV CAROLINNE LIDÈN

SYNOPSIS
De busiga syskonen Axel och Sophie von Fersen har i hemlighet bjudit hem några sina kungliga vänner till familjens nybyggda sommar slott i Sörmland för att fira Midsommarafton utan kungligt stohej och rojalistiska ritualer. Gästerna som är några av kungens syskon den pryda Prinsessan Albertina och den ängsliga Prins Fredrik Adolph, deras behagande västindiska adoptivbror Gustave Badin samt den blyga Hertiginnan Charlotta har med hjälp av olika lögner tagit sig till det nästan tomma slottet där det saknas både en stor del möbler och fullskalig stab med tjänstefolk. Det ända tjänstefolk som finns är endast sällskapets närmaste tjänare som lovat att hålla tyst om det näst intill skandalösa äventyret.

Denna midsommarafton kommer att bli en afton de alla sent ska glömma
En afton fylld av oväntade utmaningar, sommarkänslor och mystiska
sagoväsen i en magisk midsommardimma.

BAKGRUND
Mina vänner Tove Karlsson (historiker) och Caroline Eklund (modehistoriker) var med och gjorde reserachen till manuset samt tog fram kostym och locations till mitt pitch-projekt "I Kungens skugga". Vi hade så kul under arbetet och efter att vi fick blodad tand på att göra mer kostymdrama tillsammans. Projektet går just nu under arbetsnamnet Midsommardansen. Har även talat med kollegor i filmbranschen som uttryckt intresse för att vara med, både skådespelare och team. Siktar på att skjuta filmen under 3-5 dagar under sommaren 2017 med hjälp av bidrag, spons, passion och crowdfunding.:)
Se smakprov ur Kungens skugga här:

MÅL
Att göra en vacker feelgood film i 1700-tals miljö om några av Sveriges mest intressanta historiska personligheter. Och sen visa filmen på filmfestivaler samt ev sälja in den till intresserad kanal.

Projektlogg

Projektstart 2017-02-07

Projektet startades av Carolinne Lidén.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun