Man måste vara två för att cykla tandem

Mopeden glänser i solen och på trottoarkanten står några tjejer och skriker Jens namn samtidigt som de busvisslar. Han blinkar mot tjejerna och susar förbi. Jens mår bra, riktigt bra..
En kvinna skakar honom försiktigt på axeln.
Jens tittar nyvaket upp och ser hans mamma hänga över honom i en badrock. Bredvid står hans pappa med en tårta i handen. Han drar åt sig täcket och råkar samtidigt sparka till sin bror som sitter vid sängens slut. Hans bror har slumrat till och vaknar med ett stön när han får sparken. Jens flackar generat med blicken mellan dem och sätter sig upp i sängen. Jens mamma räcker fram ett litet paket. Han tittar fundersamt på paketet och tar emot det.
Denna historia handlar om Jens som precis ska fylla 15 år och som mest av allt i världen önskar sig en moped. Alla andra har ju en. Men det som ska bli världens bästa present slutar istället i katastrof. Han får inte alls sin efterlängtade moped, utanför dörren står istället en tandemcykel.
17-åriga Eva-Lotta, kusin till en av Jens kompisar, är på besök i stan. Hon får Jens att tänka att man kanske inte alls behöver en moped för att vara cool. Tillsammans med Eva-Lotta blir han cool utan moped. Men hon kan ju inte stanna för alltid?

Projektlogg

Projektstart 2011-01-04

Projektet startades av Annso Holmgren.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun