Mästerskapsringen

I oktober startar en ny basketsäsong i USA. Västgöten Jonas Jerebko från Kinna kommer påbörja sin tionde säsong i världens bästa basketliga, NBA. Om namnet Jonas Jerebko låter obekant så är det inte så konstigt. Basket har aldrig varit en stor sport i Sverige och Jonas framgång har passerat många svenskar obemärkt förbi. Sedan barnsben har Jonas drömt att få spela i NBA men inte ens i sina vildaste drömmar hade han vågat hoppas på att komma nära en mästerskapsring - ringen som årligen tilldelas spelarna i det lag som vunnit ligan.

Vi har i snart två år följt Jonas i hans jakt på mästerskapsringen. Vi har gått i Jonas fotspår och intervjuat familjemedlemmar, gamla coacher, före detta lagkamrater och självklart även Jonas. Vår resa har gått från Kinna till Luleå, vidare till Italien och sedan över Atlanten till Boston i USA.

För ett par månader sedan mottog Jonas ett samtal som förändrade allt. Han hade precis fått veta att hans tjänster inte längre var önskade i hans dåvarande lag då de istället valt att satsa på en yngre spelare. Jonas plockade upp telefonen och svarade. I andra änden hördes Jonas agent vars nyheter skulle vända upp och ner på hans tillvaro. Ringen är inom räckhåll.

Projektlogg

Projektpresentation

Minitrailer - Mästerskapsringen

Producent, regiass & Edit/klippning

Producent & Programledare

Producent, regiass & Edit/klippning

Producent & Programledare

Projektstart 2018-09-07

Projektet startades av Ted Högfeldt.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun