LJUGARBÄNKEN

Två väninnor (K1 och K2) möts upp i en park vid en parkbänk innan de skall utföra ett växlingskontorsrån. De har ett långt förflutet av att springa kriminella ärenden ihop och börjar gnabbas som ett gammalt kärlekspar, för att K2 gled in sent (som vanligt) och har dessutom missuppfattat premissen kring planen helt!
Med pressen och stressen av att komma iväg innan kontoret stänger, i kombination med stor frustration resulterar i KAOS!

Stunden innan K1 och K2 möts vid parkbänken har ett kärlekspar fått för sig att leka kurragömma. Killen i paret ser en parkbänk och bestämmer sig för att gömma sig under den – Rätt tänkt! Det är samma parkbänk. Vad som för honom bara började som en pinsam situation att ta sig ur. Förvandlas snabbt till ett mardrömslikt scenario när det går upp för honom vad det är kvinnorna har i görningen. Ska han bara passivt ligga kvar eller agera hjälte? Kanske ett lätt val om det inte var så att det var skarpladdade vapen med i bilden!

Projektlogg

Ansökan till SFI

Efter en lyckad inspelning av teaser och färdigställning, befinner jag mig nu ett steg närmre inspelning av filmen. Ansökan om produktionsstöd är nu färdigställda och ivägskickade till SFI samt SVT. Nu återstår att fortsätta planera och otåligt vänta på besked.

Projektstart 2017-08-22

Projektet startades av Mathias Martinsson Filén.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun