Live (arbetsnamn)

Konrad är rätt vanlig, men han tycker inte om den jargong de flesta av hans klasskamrater har. Han tycker inte om fotboll, eller att slåss i omklädningsrummet efteråt och håller sig därför mycket för sig själv.

För att få sin tid i skolan att gå brukar han därför iaktta Rebecca, en tjej i samma klass. Han har aldrig pratat med henne, men han tycker att hon har en särskilt pondus och är väldigt snygg.

En dag kontaktar Rebecca honom genom en lapp med sin mailadress och de börjar videochatta. Rebecca verkar angelägen. Hon tycker att Konrad verkar spännande. Han blir generad och smickrad.

Men den vänskap de påbörjar i chatten märks inte av i skolan. Rebecca verkar inte lägga märke till Konrad. I chatten kommer de allt närmre varandra och en attraktion känns men i skolan är allt som det brukade vara. De bestämmer träffar men Rebecca dyker inte upp, och hon reagerar inte när deras blickar möts i matsalen.

Samtidigt börjar Rebecca bli allt mer angelägen i chatten och hon vill att Konrad ska klä av sig sin tröja. Konrad känner sig obekväm, men Rebecca tycker att han är sexig. Det fortsätter för ett tag så, men en kväll urartar situationen.

Rebecca ber om mer än vad hon gjort tidigare och Konrad börja förlora greppet om vad som händer. Han börjar ana att Rebecca kanske inte riktigt är den hon utgett sig för och att det funnits en baktanke hela tiden. Men när han först förstår har han redan lämnat ut sig för mycket.

Projektlogg

Projektstart 2010-10-01

Projektet startades av Felix Brorsson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun