A little something

Handlingen i korthet:
Sofie äger ett våffelcafé inne i stockholmstad mitt under högpunkten av den ekonomiska krisen. Hon och hennes franska arbetspartner Yoél jobbar för att få pengarna att räcka till. Under en helg bryter Sofie ihop och lämnar över ansvaret åt Yoél som har många år i våffelbranschen och säger åt honom att det bara måste komma gäster under kommande vecka. Den erfarne men oberäknelige fransmannen funderar och kommer på en lösning. Han ska göra sitt klassiska recept. När Sofie kommer in på måndag så sitter ett fullt rum med fikagäster och njuter av våfflor och kaffe. Sofie går fram till Yoél för att fråga vad som har hänt varpå han svarar, promise you won´t get mad…

Lite kring genomförandet:
Jag vill få folk att höja på ögonbrynen för filmens handling och innehåll men också för bilden och det stillistiska. Storyn i sig är kraftig, intensiv och smått provoserande. Vi som tittare ser hela tiden den centrala handlingen med våra två karaktärer som i stort sett finns i bild under hela filmen. För detta krävs av produktionen inga större pengar så en budgett skulle göra att en schysst inramning av kvalitet går att åstadkomma.

Jag önskar att använda en handhållen, liten systemkamera– Canon 5D – bara vi lyckas fixa med nödvändig kringutrustning som bl a fokuspuller, samt kommer kunna konvertera materialet.

Fotot är viktigt. Ur ren tekniskt synpunkt önskar jag mjukt ”kinoljus” för de många fördelarna. Även ljudet skulle behöva vara riktigt bra. Bra kvalitet för att kunna lyfta fram handlingen. Inte som nödkompensering utan just för att lyfta fram storyn och få stjärnorna att lysa ännu klarare.

Mer beskrivning kommer i de dolda filerna!

Projektlogg

what?

Har haft en halv natts stul med dropbox och lyckades inte få min uppladdade film synlig. Så jag får skicka den på dvd istället!

Projektstart 2010-09-27

Projektet startades av Eric Larsson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun