La vida es un musical

En ung pojkes transformation och frigörelse genom sång och musik.

Pojken, Alvaro, är 11 år och har en mormors själ. Han älskar att klä ut sig till kvinna och sjunga äldre musikalsånger. Han spenderar mycket tid på att fundera på människans existens.
I byn där han bor föds det många tvillingar, även Alvaro har en tvilling som är mer introvert än han.
De har också en syster med en ovanlig genetisk sjukdom som familjen tar hand om och Alvaro involverar henne i sina uppträdanden och tar med henne ut att dansa. Hon är autistisk och han lyckas genom musiken att kommunicera med henne.
Alvaro designar egna scenkläder och tar varje tillfälle att få uppträda: skolavslutningar, högtider eller lediga eftermiddagar på torget. Han är självlärd och begåvad i både sång och dans. På skolan blir han mobbad och nedslagen av sina klasskamrater för sina shower och för sitt utstickande beteende. Pappan, som är pensionerad polis och kämpar för sitt barns trygghet och tolerans, han försöker hjälpa sin son och stöttar Alvaro. Efter byte av skola bestämmer sig Alvaro för att inget kan stoppa honom från att uppträda med sin musikal och få uttrycka sig som han vill.

En familjemedlem går bort och under sorgetiden ber hans familj att han ska avstå från sina uppträdanden. Alvaro dras till kyrkan och fascineras av helgon och traditioner. Ibland leker han procession. Han utvecklar mer intresset för det existentiella och vill konfirmera sig.
Alvaro stora idol är David, en frisör och makeup artist i grannbyn. David lever ihop med sin pojkvän och de har ett eget katolskt helgon i sitt hem. Alvaro dras till både Davids värld och deltar i uppträdanden som han organiserar.

Ytterligare en händelse delar Alvaro och hans tvilling honom och första gången kommer de att gå i olika klasser.

.
Vi har valt att använda 4:3 formatet för att även skapa en mer tidlös känsla. Vi använder oss av en stilla estetik, många natur tagningar från Alvaros by och kameran rör sig bara då det är nödvändigt.
Vi arbetar med genus överskridande och gränsöverskridande tematik genom ett positiv synsätt, vi vill visa en värld möjlig bortom normer och förbestämda roller.

Projektlogg

Projektstart 2018-09-12

Projektet startades av Patty Pajak.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun