Kråkfötter

Logline: “När 13-åriga Göran träffar båtflyktingen, Angel, “bekräftas” den dystopiska ortens myt om att världens hav och sjöar sitter ihop och Göran sätter sina planer till verket; att bygga en båt och segla bort för alltid.”

Premiss: Vad händer när en 13-årig pojke blir vuxen och tvingas till ansvar och egna beslut i en dystopisk värld, fylld av sorg och förtryck?

Kråkfötter är manusförfattare och regissör Axel Johanssons första långfilm.

Filmen följer 13-åriga Göran som lever i ett ödelagt litet samhälle vid Vänerns kust med sin fattiga familj, en döende lillasyster och en tyrann till far. Göran vill bort men dras mellan det karga “hemlandskapet” och sin osäkerhet kring myten som under generationer gått i arv på den lilla orten; att alla världens hav och sjöar sitter ihop. När han träffar den mystiske båtflyktingen, Angel och lillasyster Iris indirekt bekräftar vad Göran själv anar- att myten är sann (eller kan vara), skrider han tillsammans med Angel till verket- att bygga en båt att ta honom långt bort för alltid och Angel hem till Haiti för att försonas med sin familj. Men har Iris rätt? Och kom Angel till det lilla samhället via Vänern i en båt?

Projektlogg

Konstnärsnämnden

Filmen har sedan tidigare erhållit stöd från konstnärsnämnden.

Projektstart 2019-08-05

Projektet startades av Axel Johansson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun