Jag saknar dig

"Jag saknar dig” är en känslosam, hoppfull, trösterik kortfilm om förlust och saknad. En film för alla oss som lever vidare i saknaden men även en film för omgivningen till de som sörjer och ett sätt att närma sig döden. Sorg och förlust är något som sker bakom kulisserna men som jag upplever sällan får ta plats i det öppna. Det är något, som kanske pga sin ofattbara och smärtsamma natur, förvisas till det privata, dolda rummet och det är just det som gör det till en så isolerande upplevelse. 

”Jag saknar dig” är en kortfilm på 14-20 min. Med djupintervjuer med ca 8 människor här i Sverige, i olika åldrar, från olika bakgrund, olika faser i sorgen. Någon kanske fortfarande är i chock eller förträngning, någon har levt med sin saknad i flera år. Den gemensamma nämnaren är den oväntade förlusten.  
Med min långfilm Skörheten i bagaget, en film om ångest och depression, där jag lyckades skildra den tunga tillvaron med en stor dos värme och humor, känner jag mig trygg i att jag, en regissör som ofta tar till mig de svåra ämnena, i denna kortfilm kan skildra förlust och saknad balanserat med mycket kärlek och värme . En kortfilm som ska ha premiär på Allhelgonaafton 2019.

Projektlogg

Projektstart 2018-12-03

Projektet startades av Ahang Bashi.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun