Innan gryningen

En historia om Mårten (18 år) och Ola (18 år) samt deras två vänner Hugo och Harry. De fyra ungdomarna har alla vuxit upp tillsammans i ett litet samhälle där ingenting någonsin förändras. Mårten drömmer om att åka därifrån, upptäcka världen och göra något av sitt liv. Ola har dock en annan intsällning och är mer eller mindre emot Mårtens förslag.
Ungdomarna spenderar en stor del av sin tid i ett industriområde i utkanten av samhället där de brukar sitta och iaktta godstågen som åker förbi. Dessa gods tåg är återkommande igenom filmen och fungerar lite som Mårtens symbol för vägen till lycka och frihet. Den idylliska drömmen är att han och kompisarna ska hoppa på ett av godstågen och åka bort tillsammans i solnedgången.
När Mårten plötsligt får veta att han är sjuk och inte har långt kvar att leva bir han desperat och gör allt i sin makt för att övertala sina vänner om att de måste ge sig av innan det är för sent. Filmen slutar med att Mårten dör och först då Bestämmer sig Ola för att ge sig ut på den resan hans vän drömde om när han var i livet.

Projektlogg

Projektstart 2011-05-01

Projektet startades av Tore Grönlund.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun