Idun

Vi följer en gammal dam som går genom en stor skog. Hon har ofta gått i den här skogen och ser ett minne av sig själv som en liten flicka, hon följer minnet men råkar gå in i ett träd som fallit. Hon börjar sen se hur skogen har förändrats och blivit gammal och sjuk, likt henne själv. Hon blir mer och mer orolig, hon försöker följa efter ett nytt ungt minne av sig själv men snubblar och bryter sen ihop. Det faller sen ner ett äpple nära henne och hon har kommit fram till trädet hon begav sig in i skogen för att hitta. Efter att ha tagit ett tugga av äpplet blir hon yngre, hon är Idun ungdomens gudinna och hon har nått sitt träd med ungdomens äpplen.

Filmen handlar om tid och hur den påverkar alla. Alla växer och blir äldre. Idun är ungdomens gudinna men de nordiska gudarna kunde bli gamla och sjuka trots att de var gudar. Jag har alltid tyckt om att det fanns en stor mänsklighet kvar i de nordiska gudarna. Med filmen vill jag visa att Idun också glömmer bort att tiden går och bara lever livet och har låtit det gå så långt att hon knappt kan ta sig runt i skogen längre. Hon ska bli sorgsen och bitter av att ha blivit gammal, men sen ska hon se hur vackert och fint hennes träd vuxit och acceptera tidens gång och först då kan hon ta en tugga av äpplet igen.

Jag har TV-Paint pro som jag animerar i hemma och har tänkt klippa filmen i Adobe Premier och After-effects. Jag har tänkt skicka in filmen till filmfestivaler och förr eller senare lägga upp den helt på internet, när den väl är klar. Jag har eventuellt tänkt använda den som arbetsprov för framtida animationsutbildningar.

Projektlogg

Projektstart 2017-09-13

Projektet startades av Jessica Svendeborn.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun