I Dina Händer

Samuel är sedan en tid tillbaka blind, men när han blir förälskad i sin brors nya flickvän, Ella, börjar han se världen igen.

Livet som blind är ensamt. Samuels karriär som fotograf har abrupt avslutats när han tragiskt miste synen. Nu skapar han självporträtt i lera och gömmer sig för omvärlden. En av de få som har tillträde till Samuels stängda universum är brodern Hugo, som enträget försöker locka tillbaka Samuel till sällskapsliv och espri. När Samuel träffar Hugos nya flickvän Ella, som extraknäckar som krokimodell, får han en möjlighet att skapa en lerskulptur som inte föreställer honom själv och bekantskapen med Ella får honom långsamt att börja ta in omvärlden igen. För att skapa hennes porträtt måste han öppna det som han låst inom sig och samtidigt tvingar hans blindhet henne att vända blicken inåt och lyssna med flera sinnen.

Ljuset kommer tillbaka till Samuels lägenhet, men hur ska Samuel välja mellan lojalitet mot sin hjälpsamme bror eller kärlek till kvinnan som får honom att se igen?

I dina händer är en film om att sakna syn, men att lära sig att se förbi sig själv.

Projektlogg

Projektstart 2013-05-14

Projektet startades av Gabriel Schock.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun