I Cancerns fotspår

I Cancerns fotspår kommer handla om ungdomar och unga vuxna som har haft cancer och hur deras liv blev efter cancern. Hur blir livet efter att man blivit frisk och ska komma tillbaka till vardagen? Hur får man jobb om man har diverse komplikationer efter sin sjuksom ?. Frågorna för dessa personer är många. Men svaren är desto färre.

Denna dokumentär ska uppmärksamma en grupp som ofta glöms bort av samhället och som delvis lever i ett stort utanförskap.

I kontrast till detta finns personer som mår som jag, helt utmärkt efter sin sjukdom och lever som vem som helst. Detta skapar en spännande kontrast i hur man tar sig an sin sjukdom, och en blandning av personligheter.

Dokumentären kommer följa fyra olika karaktärer över hela Sverige som har drabbats på olika sätt efter cancern och visa hur deras liv i dag ser ut. Hur ser vardagen ut ? Hur ser man på livet då man drabbats av cancer ?

En pilot för dokumentären ska filmas nu i maj och den ska efter detta börja spelas in på allvar för att vara klar någon gång under 2011.

Projektlogg

Projektstart 2010-02-18

Projektet startades av Jonas Wessman.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun