Hissdrömmar

För ungefär två år sedan kom jag i kontakt med Andrew Reams han är en nyskild 44-åring man som kör bil för Uber och Lyft och dessutom nyutbildad lokomotivingenjör. Han har även en youtubekanal med mer än 100 miljoner visningar. Andrew har blivit känd genom att filma hissar med sin handkamera. Han är pionjär inom hiss-fantast-området och har själv tagit fram konceptet för filmerna och youtubekanalen.

Kanalen är inte bara viktig för Andrew. Det är nämligen så att Andrew har autism och det har även majoriteten av hans följare. Genom kanalen och communityt bakom skapas en digital mötesplats för personer inom det autistiska spektrumet. Många följare ser Andrew som en förebild i hur man kan lära sig leva med sin diagnos. Med en diagnos inom autismspektrat är det vanligt att man känner sig isolerad. Andrew har blivit ett fönster ut i världen för sina följare.

För varje år som går har Andrew svårare och svårare att hålla igång sin youtubekanal. Det är svårt att få ihop pengar och därför måste han jobba med andra jobb för att få ihop sitt liv. Tiden räcker helt enkelt inte till längre.
Jason är Andrews bästa vän och sommaren 2019 ska dom åka på en resa för att filma tillräckligt många hissar för att hålla igång andrews youtubekanal 2019. Det är inte bara för Andrew själv som den här youtube-kanalen är viktig. I den originella hiss-communityn finns det något vi alla kan relatera till. Behovet av tillhörighet, gemenskap och kraften i att kämpa för sitt sammanhang.

Min tidigare film med Andrew:

Projektlogg

Projektstart 2018-12-02

Projektet startades av Gustav Littorin.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun