Hegemonins första Tänder

Hadi och Ali sitter på den lokala pizzerian. Hadi får inte en syl i vädret när Ali håller låda i en monolog som svävar i gränslandet mellan det skämtsamma tugget och en genuin oro. Hadi maler på och det handlar som så många gånger förut om att kunna balansera ens manlighet mot att berätta om det som verkligen tynger en. Han är en skojare, båda är det, men mellan skratten syns en allt mer komplex stress och ångest som vägrar komma ut. 

Någon springer in på Pizzerian och skjuter Ali i huvudet.
Hans blod tapetserar väggen bakom och Hadi, som hittills inte sagt ett ord, sitter frusen i sin stol.“Hjärnsubstanserna som ofrivilligt besmyckade det gröna: hortensian, ambraträdet, hibiskusen, dahlian.

Hegemonins första tänder” Några år har gått och konversationen mellan Hadi och Ali ska fortsätta.
Den här gången är det Hadi som för all talan, Ali kan ju inte svara längre.

Hadi har sen förlusten av sin närmsta vän börjat videoblogga, med kanaler fyllda av roliga videos där hans smittande skratt blivit populärt kommer hans nya video stå i stark kontrast. 
Han sitter I bilen med kameran bredvid sig när det nya inlägget inleds, han skämtar på som vanligt, tuggar på godis och kör mot kyrkogården. 
Han har med sig diverse presenter till gravstenen, en filt mot kylan, deras favoritkebab, en öl, en cola en tidning, allt som han kan tänka sig att Ali behöver där ensam på kyrkogården. 

Hadis monolog är inte belastad av nån publik, även fast han filmar allt.
Så under samtalets gång vid Alis gravsten faller både fasader och murar, i en konversation de båda aldrig fick ha så glider Hadi snabbt mellan skratt och tårar, skämt och sorg, glada minnen och vreden över att aldrig få skapa några nya.
Nån som känner Hadi hade aldrig kunnat se det här framför sig, han hade nog inte kunnat se det själv men här är det. 
Han avslutar det hela med att sjunga Alis favoritlåt, det e lättsamt och kul, en intern grej och Hadi kan inte sjunga, men gör det ändå, för full hals.

Projektlogg

Projektstart 2019-01-10

Projektet startades av Ville Gobi.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun