Han som ville henne så väl


"Per Ragnar övertygar i rollen som hämndlysten pappa till en funktionshindrad flicka på ett gruppboende. Övertygad om att dottern har utsatts för sexuella övergrepp av en vårdare är han fast besluten att utkräva hämnd. Skickligt uppbyggd och obehaglig stämning." - Sara Wadell, programansvarig på Göteborgs Internationella Filmfestival

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Filmen hade premiär på Göteborg International Film Festival 2014 och har senare visats på Palm Springs International ShortFest, Starz Denver International Film Festival, Art & Algorithms Film Festival, International Short Film Festival of Cyprus och Arctic Light Film Festival och ett flertal till.

"Congratulations on telling such a moving story; the film is hauntingly beautiful." - Gloria G. Campbell, curator at the 37th Starz Denver Film Festival.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När jag läste radiopjäsen med samma namn; kände jag mig hänförd av denna studie i skuld och utsatthet. Den genomsyrades av samma icke-realistiska och mardrömslika stämning man kan finna i texter av Stig Dagerman. Idén växte fram att göra en tidlös genre film; en thriller på en bädd av moraliska dilemman, där publiken inte riktigt vet vem de ska ha sympati med. Och ett slut som ställer allt på sin spets.

Filmen är ett psykologiskt kammarspel med Per Ragnar (Låt den rätta komma in) i huvudrollen. Den spelades in på en Arri Alexa med anamorfiska linser. Gabriel Mkrttchian, vår fotograf, och jag har jobbat med längre tagningar, subtila åkningar och hela tiden med ett fokus på vad vi inte ser i bild och endast kan höra. En klaustrofobisk och suggestiv look.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Filmens hemsida: www.thebestofintentions.com

Emil Jonsson
regissör/producent
www.emiltjonsson.com

Projektlogg

Uppdaterade projektsidan och ansökte om ekonomiskt stöd.

Uppdaterade sidan med dolda filer. Manus, filmklipp och budget m.m.

Projektstart 2013-03-24

Projektet startades av Emil Jonsson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun