HÖLA: HÅLA PÅ VÄRMLÄNSKA

Kalle har levt som en outsider i alla sina nitton levda år. Om omständigheterna varit annorlunda hade han kanske funnit sig själv tillrätta bland många goda vänner just nu. Men i en by som Ängelsund, bäst beskrivet som “det där stället man tankar påväg till Sälen" är han enbart en udda figur med musik som sitt enda intresse.

Kalle uppträder en fredagskväll på den lokala pizzerian han också jobbar på. En samlingsplats i den lilla byn pågrund av dess eftertraktade alkoholtillstånd. Restaurangen är fylld med folk i olika åldrar, längst bak sitter ett några män i samma ålder som Kalle. De är högljudda och börjar kasta häcklande ord mot Kalle. Mahdi, ägaren av pizzerian stiger in. De slänger ur sig rasistiska hatord mot Mahdi, men Mahdi tar ingen skit. Utan våld och ohyfs tystar han ned och slänger ut dom, kränkta och små går de där ifrån.

Kalle packar ihop och påväg hem gör han sitt bästa för att undvika en konfrontation med männen som hänger kvar efter att de bara en timme tidigare häcklat han.

Men när Björn, den coolaste killen i byn kommer fram för att prata går det inte som han förväntat sig. Han får en ursäkt för deras beteende tidigare under kvällen och en inbjudan att hänga med dom, något Kalle inte kan tacka nej till.

Med ett par öl i magen och en försmak för popularitetens sötma leder Kalle in dom till sin arbetsplats efter stängning. Deras oskyldiga löfte om att de bara ska ta ett par öl från baren hade ett annat motiv bakom sig och innan han ens hinner blinka står restaurangen i lågor och Kalle står inför ett val.

Att göra det rätta, stanna kvar och släcka elden eller fly därifrån tillsammans med dem andra och försöka bibehålla den status han tyckt sig få under kvällen. Han väljer det senare.

Projektlogg

Projektstart 2018-04-04

Projektet startades av Jim Vahlström.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun