Hänga mest

Alexander har fått nog och bestämt sig för att avsluta sitt liv med ett blått rep. Han finner en lada som ligger öde läng en landsväg. Den unge Alexander går nervöst in i den gamla träladan och gör sig redo med det blå repet. Precis innan han tar det avslutande steget blir han störd av att han får en ficklampa rakt i ansiktet. Ficklampan lyser från den äldre mannen Gerards bestämda hand. Gerard som äger ladan, blir arg på Alexander och säger åt honom att ge sig iväg. Alexander kommer av sig, men precis när han tänker gå ser han att Gerard i sin andra hand själv håller i en snara. Alexander förstår varför Gerard plötsligt dykt upp och bestämmer sig för att inte ge upp sitt beslut. En diskussion uppstår: Vem var där först? Vem har störst anledning att ta sitt liv med repet? Och vem har rätt att Hänga mest?

Vad händer när man är ensam och låter känslorna ta över? Vi vill med den här filmen belysa vad som kan hända när en person vill ta livet av sig. Att ta livet av sig är ofta ett snabbt och spontant beslut och filmen riktar sig till dom många känsliga själar som ibland för en stund låter känslorna ta över framför förnuftet, samt anhöriga. Vi vill med den här filmen att man ska tänka två gånger innan man gör något dumt som skadar sig själv och även sin omgivning.

Filmen är beräknad till ca 10 min lång

Filmen kommer bland annat att marknadsföras med en musikvideo från filmens huvudsoundtrack "Circus Clown" av Anthony Berlin och artisten Alexandra Hummingsson.

Projektlogg

Projektet Slutfört

Med hjälp av bidrag från vänner och bekanta samt medproducenter Light in a Room och Tribespider så har vi nu lyckats slutföra filmen. Nästa steg är att den ska ut på filmfestivaler.

Projektstart 2017-02-20

Projektet startades av Carolinne Lidén.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun