Gränslös

ADEL(23) har varit i Sverige 1 år och 10 månader. Han tvingades avbryta sina teaterstudier då han lämnade sin hemstad Aleppo i Syrien under brinnande krig, och drömmer om att bli skådespelare. Han lär sig snabbt Svenska och lyckas bli antagen vid Teaterhögskolan i Göteborg. Hans största dröm är att få permanent uppehållstillstånd. Kommer Adel att få stanna i Sverige?
BEATRICE (70) hette Bronislawa Koenig när hon som tjugoåring kom till Sverige som flykting från Polen. Hon hade blivit utslängd från sitt hemland på grund av sin judiska identitet. Uppväxt i en fattig arbetarfamilj var hon den enda familjemedlemmen som påbörjat en akademisk bana, men vid flykten från hemlandet tvingades hon avbryta sin utbildning. Väl i Sverige fullföljde hon sin dröm att bli läkare och driver idag en framgångsrik hudläkar-klinik. Beatrice är rädd för invandringen idag - Hur går detta ihop med att hon själv invandrat? Och vad kommer hon att upptäcka i mötet med den unga muslimska mannen Mohammed Adel Darwish?

En film om flykt i unga år och om att följa sin dröm till varje pris.

- Hur är det att komma till Sverige som ensamkommande asylsökande flykting och med en tjugoårings drömmar om framtiden? 
- Hur var det att komma till Sverige för 50 år sedan som ensamkommande asylsökande flykting och en tjugoårings drömmar om framtiden?

Projektlogg

Projektstart 2017-09-21

Projektet startades av Sara Sommerfeld.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun