Female Revenge

Tre kortfilmer från tre olika decennier och tre olika filmgenrer illustrerar kvinnlig hämnd ur kön- och klassperspektiv. En vacker kvinna i femtiotalets New York ser till sin försörjning på ett anorlunda sätt; en kvinna som arbetar i en köttaffär i dåvarande Sovjetunionen tar revansch på sin chef som inte låter henne röka på jobbet, och en au pair-tjej från Polen ser till att sätta dit den rasistiska mamman i familjen när hon förbjuder henne att träffa svarta män. Lesbianer, låginkomsttagare och öststatskvinnor utmäter alla hämnd i dessa tre filmer som vill skapa hopp hos de kvinnor som står lägst i samhället idag och dessutom visa att det ibland krävs lite annorlunda metoder för att ta sig fram!

1. "The Revenge of the Lesbians"
Film Noir, New York, 1950tal.

Se filmen här;

2. "The Revenge of the Meat Store Employee"
Socialrealism, före detta Sovjetunionen, 1970tal.

3. "The Revenge of the Au Pair"
Komedi, Stockholm, 2000tal.

Projektlogg

Första filmen i Female Revenge triologin är klar!

I september blev kortfilmen Revenge of the Lesbian klar, och har den har nu i december varit med och tävlat på Dragon Award New Talent. Den kan ses här:
http://www.dragonawardnewtalent.com/browse/film/revenge-of-the-lesbian/

Nu söker vi en producent som vill vara med och producera de kvarstående två filmerna! Hör av dig till mig här på Filmbasen om du skulle vara intresserad och/eller veta mer om projektet.

Lisa

Projektstart 2009-08-30

Projektet startades av Lisa Carlbom.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun