Följa

På busstationen hotas och trakasseras Luna (15 år) oprovocerat av en grupp män (20 år) medan Jesper (15 år) förstenat iakttar. Hans hjärta bultar men han vågar inte göra eller säga något.
Bussen kommer vilket avslutar trakasserierna och medan Luna pekar finger genom bussrutan mot gänget utanför så sjunker Jesper ned bakom ett säte längre bak.
Vi ser gänget gör ett ryck och ta några snabba steg från platsen samtidigt som bussen kör iväg.
Väl på bussen fortsätter Jesper att i djup skam gömma sig för Luna och när det visar sig att dom båda ska av på samma hållplats blir han allt mer obekväm då han absolut inte vill att hon ska tro att han följer efter henne. Men det gör han faktiskt när han hamnar efter henne längs det elljusspår som han alltid använder som genväg, i det oregelbundna ljuset från gatlyktor.
Jesper stannar och låtsas knyta skorna för att öka avståndet mellan dom men lägger märke till att hon kastar en blick bakåt. Kramar hon handen i sin jackficka? Han är rädd att hon är rädd för honom men också av att genomskådas i sin egna osäkerhet.
Spänningen mellan dom är påtaglig men ändå går inte Luna snabbare och Jesper i sin tur väntar inte där han är då han inte förmår att visa att han tänker på situationen som obehaglig. Dom fortsätter.
Luna stannar plötslig och väntar in Jesper. Han blir ännu mer stressad och försöker passera henne så normalt han kan men just som han går förbi så konfronterar hon honom för att ha inte tidigare tagit hennes parti och nu låtsas som ingenting.
Ilskan, skammen, rädslan och sårbarheten i den utsatta miljön gör att dom på några minuter upptäcker mycket om både varann och sig själva.
Gänget från busstationen syns passera i bil borta vid elljusspårets slut. Jesper och luna möter varandras blickar. POV mot bilen 100m bort som nu också stannat. Slut.

Projektlogg

Projektstart 2018-09-12

Projektet startades av Gry Lindgren.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun