Excess

Synopsis
Dagens oro situation i Mellanöstern skapar problem som hotar inte bara i själva regionen utan i hela världen. I detta fall vi vill fokusera på flyktingproblem i Europa.
Huvudpersonen är 30 årig Ahmed från Syrien och nyutexaminerat student vid Medicinskt Universitet. Hela hans familj dödades i explosionen i ett hyreshus i Syrien. Därefter han med alla andra hundratusentals flyktingar flyr från krigets terror till Europa. Ahmed flyr till Sverige. Under senaste två år har han praktiserat i stadens sjukhus, utmärkt behärskar svenska språket och en av de mest integrerade utlänningar i det Europeiska samhället.
Efter senaste händelserna i Tyskland, framförallt i Köln, flyktingproblemet har blivit allt viktigare i europeiska samhället. Och det faktum att många analytiker hävdar att i framtiden antalet av miljontals flyktingar kommer att öka ännu mer oroar alla. I Sverige en 22-årig kvinna dödades på ett hem för flyktingar som arbetade med flyktingbarn som kommit ensamma till Sverige. Denna tragedi satte eld på myndigheternas debatter om invandringspolitik. I flertalet Europeiska länder hölls demonstrationer mot invandring av flyktingar.
Ahmed också råkar ut för flyktingproblemet personligen. På sjukhuset där Ahmed arbetar ambulansen hämtar en tjej, hon har blivit misshandlat av migranter och hennes tillstånd är allvarligt. Och den kirurgen under vars ledning utförs operationen är en av de demonstranterna som är emot för invandring av flyktingar. Han blir störd av att Ahmed jobbar i samma skift med honom och blir ännu mer irriterad när Ahmed befinner sig i samma operations rum som hon. Ahmed är också irriterad av ett växande antal brott som begår invandrare, tillsammans med en grupp av andra liknande som Ahmed dvs. integrerade i Euro samhället börjar de protestera mot den minsta delen av invandrare som begår brott och misshandel och till och med sätter flyktingstatusen i risk och förstör auktoriteten av Islam och muslimska samhället.
Det är kväll och Ahmed som vanligt åker till jobbet och plötsligt ser han en grupp av invandrare misshandlar en svensk tjej, utan att tänka Ahmed försöker hjälpa rädda tjejen från misshandel med ett snällt sätt men det hjälper inte då bestämmer han rädda henne med påverka invandrare med våld vilket ledde till knivskada. Knivskadat och blödande Ahmed kör tjejen hem. På vägen på grund av allvarlig blodförlust Ahmed svimmar. Då tjejen sätter sig på ratten och kör Ahmed till sjukhuset för att rädda hans liv.

Projektlogg

Projektstart 2016-12-02

Projektet startades av Nazira Abzalova.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun