Ett enklare liv

Johan har sedan länge förstått att civilisationen är på väg att gå under. Han och flickvännen Silje drömmer om att leva hållbart i en klan i naturen, där de anser sig ha bäst chans att överleva.

De får möjlighet att förverkliga sin dröm när de träffar några familjer som är på väg att flytta ut i skogen. Slitningar mellan Johan och Silje uppstår dock när Silje vill ha närhet och trygghet medan Johan ofta är upptagen och vill ha mera frihet. Johan avslutar parrelatationen med Silje, men tvekar då han fortfarande älskar henne. Samtidigt vill Johans sjuåriga dotter Iik hellre bo nära kompisar och skola än att flytta ut i skogen.

Johan inser att han måste välja hur han ska gå vidare i livet. För att komma fram till ett beslut åker han till Dalarna på en månadslång solovandring med målet att klara sig på det naturen ger, men efter två veckor är han nära att gå under. När han kommer hem känner Silje knappt igen honom, men de konstaterar att kärleken finns där liksom önskan att leva lika enkelt. De bygger ett vindskydd och en hydda där de ska bo. Johan är dock mån om att Iik ska ha det bra, så han anpassar sig efter hennes önskemål. De veckor när hon bor hos honom tänker han främst bo på andra ställen än i skogen.

Projektlogg

Projektstart 2019-04-03

Projektet startades av Camilla Lax Uebel.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun