Eternity

Väljer man sitt öde? Kan man ändra ödet om man har möjligheten, eller ändrar man bara vägen till det oundvikliga? Eternity följer historien om ett lyckligt par som förföljs av en gammal man. Med den gamla mannen följer ett mörker av död och missöde. Mannens dolda intentioner blir tydligare och tydligare, vem är han?

Simon Flack skriver och regisserar Eternity. Vårt tidigare samarbete ”Tid tillsammans” ledde till en tekniskt imponerande film där kärnan och fokus ändå var storyn och karaktärerna. Simon belönades med Zentropas filmpris på Novemberfestivalen 2014 med motiveringen:
”I ett vardagligt Sverige, i en vanlig miljö har regissören skapat en fantastifull och medryckande berättelse med spänning och fina effekter. Zentropas pris går till en regissör som gjort en helgjuten film, med ett mycket vackert foto, som använder tekniska lösningar som förstärker och för berättandet framåt. Filmen visar att regissören har ambitioner om sitt filmskapande i framtiden.”

För Eternity vill vi gå i samma spår. Att göra en tekniskt vacker film, där berättelsen träffar i hjärtat och får publiken att tänka. Valet att sätta filmen i en sen 1800 talsmiljö låter oss fokusera på storyn, det låter oss bortgå från dagens teknologi och sjukvård och göra det svårare för karaktärerna. Vi känner även att med en mörk miljö kommer att Eternity som science-fiction drama till en annan nivå rent visuellt och tonmässigt.

I och med Zentropas filmpris har vi stöd med efterproduktion hos Zentropa sweden. Vi har valt att istället för att satsa fullt ut på VFX setpieces med zentropas stöd vill vi hellre ta hjälp av dem att skapa en mer övergripande visuell look med dimma och även ta bort bilar och andra element som inte finns i tidseran vi söker. Istället för VFX setpieces vill vi hellre spendera vår kunskap och tid på att skapa så mycket som möjligt i kameran med hjälp av vår scenograf Johan Mansfeldt. Som har en flerårig erfarenhet med allt från en hel lägenhet som studio till rymdskeppskrascher i Tid tillsammans.

Eternity ska spelas in under mars månad och ska färdigställas i slutet av juni för distribution ut till ett flertal festivaler. Där ibland:
Novemberfestivalen
Fantastic Fest
Flickerfest
Stockholms Filmfestival
Uppsala kortfilmsfestival

Projektlogg

Projektstart 2015-01-12

Projektet startades av Samir Z Pettersson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun