En vardag

Dags för skratts!

I serien följer vi tre barndomsvänner; Egoistiska AKO 28 som aldrig missar en möjlighet att stoppa en orättvisa och tror sig vara en entreprenör men misslyckas varje gång det kommer till kritan, Hip Hop drömmaren JACK 28, alias JACK BLACK, som är barndomsvän till Ako har en gedigen talang för freestyle rap och bloggerskan ANN-CATRIN ”CATTIS” 27 vars strävan efter berömmelse och acceptans ännu inte har lyckats. Dessa tre är födda i olika delar av Sverige och uppvuxna i Stockholms förort. Dem närmar sig 30 och försöker hitta sin väg till vuxenvärlden genom hårt arbete och relationer. Men, på grund av deras förvrängda åsikter och osäkra bedömningar leder deras vardagliga liv oftast till...problem.
Varje medlem i gruppen visar varierande grader av oärlighet, egoism, okunnighet, lättja och oetiskt beteende.
Dem är oftast engagerade i kontroversiella verksamheter, intresserar sig i sociala och politiska frågor på sitt egna sätt som ofta leder till olyckliga och/eller katastrofala resultat. Deras skeva bild av verkligheten och narcissistiska synpunkter får dem i trubbel med familjemedlemmar, gäng, knarkhandlare och myndigheter.
Gruppens enighet är osäker, och någon av dem skulle snabbt dumpa någon av de andra för snabb vinst eller personlig vinning, oavsett konsekvenserna. Allt de gör resulterar i bråk sinsemellan, och mycket av seriens dialog består av snabba argument, gräl och skrik gentemot varandra men den hårda jargongen tas aldrig på allvar.
Trots bristen på framgång och prestationer måste de övervinna sin egen image för att kunna rädda affären och deras vänskap.

Projektlogg

Projektstart 2017-02-13

Projektet startades av Sandro Khafor.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun