En Räcker

Nia ska stå modell under en krokisession på en ateljé. Det är rätt mycket folk och så fort hennes morgonrock har landat på golvet, ställer Nia sig i första position och koncentrationen ökas starkt i rummet. Hon byter ställning och blir distraherad av en ung mans som tecknar av henne. Plötsligt slutar han teckna och istället pratar till Nia som om dom hade ett förhållande med varandra. Hur han tycker det är jobbigt att andra män får titta på henne. Nia blir chockad och när hon tillbaka på unga mannen forsätter han teckna precis som om inget hade hänt.

Olika tecknare fortsätter prata med Nia som om dom kände henne och precis som med unga mannen, fortsätter dom teckna som om dom hade aldrig ens öppnat sina mun då Nia tittar tillbaka. Allas fördömande och negativa kommentarer tynger henne. Timern som signalerar att det är dags att byta.

Hon byter pose och under tiden ropas det någon efter henne. Hon hamnar igen i ett alternativt värld när hon kan inte skilja verkligen från overkligheten. Personen hon möter där sätter sista hårda slaget på henne.

Nia blir väckt av en kraftig applåd i verkligheten. Krokin är nu över och hon får en applåd för dagens modellandet.

Nia håller på lämna ateljén men blir stoppad av en konstnärinna som vill visa Nia hennes teckning. Nia känner sig rätt otålig och motvillig men blir oerhört berörd och förstådd då hon inser vilken inspiration denna konstnärinna har lyckats hitta hos Nia.

Projektlogg

Projektstart 2019-01-09

Projektet startades av Gabriella Carlson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun