En bortglömd mans ballad

Filmen berättar om 24 viktiga timmar ur Hans, en 65-årig mans, liv. I dag är hans sista dag på en rehabiliteringsklinik. Han har inte fått tag på sin fru hemma i över en vecka nu. Hans fru har Alzheimers och Hans är rädd något hemskt kan ha hänt hon. Han har rätt. Hemma är det ingen tecken till hans fru.

Då lägger Hans ut på en slags ”road-trip” till fots för att hitta hon. Han reser genom olika landskap och träffar olika människor med olika perspektiv. Han pratar med sin granne, sin son och en gammal vän, men ingen verkar bry sig, alla verkar ha sina egna små problem att hantera. Men efter varje person Hans pratar med, börjar ett klarare och tydligare bild av parets forhållande, och förflutna tillsammans, att bildas. Den stora frågan Hans har hela vägen igenom är om hans fru ens kommer minnes vem han är.

När Hans entligen hittar sin fru, sittandes ensam på en benk, berättar han hur glad han är att se henne och undrar vad hon gör där. Hon svarar att hon väntar på sin man. I det ögonblicket inser Hans att inget någonsin kommer bli det samma igen, och istället för att försöka förklara, stängar han sina ögon och föreställer sig att han ber henne om en dans. Hon accepterar och de dansar, precis som de brukade göra, när det bara var dom två i hela världen.

Projektlogg

Projektstart 2012-04-24

Projektet startades av Sebastian Søgård.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun