Eh'La-Bas: en film om jazzen, vägskälen och livet

Vad ska du bli när du blir stor? Den frågan får vi jämt. Även om det sägs att man nästan kan bli ”vad som helst”, så förväntas man alltid välja ett specifikt yrke som svar.

Det här är mötet med jazzbandet Eh’La-Bas, ett gäng 65 till 85-åringar sprudlande av livsglädje och energi. De har en gemensam resa som sträcker sig över 40 år tillbaka i tiden, men har alla stått inför många vägskäl och valt att ha andra karriärer vid sidan av musiken.

Under en sommar följer vi dem på rep, gig och i personliga tillbakablickar. Det blir en djupdykning i bandets historia, men också möten med bandmedlemmarna separat. Det finns många intressanta karaktärer i bandet och vi har bestämt oss för att följa två av dem närmare. Vad hade de en gång för drömmar, hur har de valt och vart har de hamnat? De har alla olika bakgrund och bär på varsin unik berättelse. Det som binder dem samman är kärleken till jazzen.

Just nu står vi själva inför stora vägskäl i livet. Ska man välja en trygg yrkesbana som ger säkerhet och stabilitet, eller våga satsa på sina drömprojekt? Eh’La-Bas har inspirerat oss och visat att man inte behöver begränsa sig till en sak. Vi vill gärna sprida vidare denna insikt och ge människor framtidstro.

Projektlogg

Projektstart 2011-04-15

Projektet startades av Freja Andersson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun