Daydreamer

En audiovisuell upplevelse som förankrar vänskap, kärlek och möten mellan olika öden och tankar. Man kommer närmre den emblematiska labeln och dj trion Studio Barnhus med vänners anda och musik med en film som binder olika världar och uttryck med humor och glädje men även abstraktioner och drömliknande bildsekvenser.
En film som vågar stå på gränsen mellan olika känslor och som fångar en kärlek för rörelse, färg, form och inre resor förstärkta av bilder som får oss att dagdrömma vidare men även att bli öppnare för att låta tankar och fantasier bli till verklighet.

I vardagens dagdrömmar finns guld och den är lättare att polera fram tillsammans.

En alternativ värld finns parallelt med ens vardag och när man drömmer sig iväg mitt i pendlandet på måndagsmorgonen kan bilder från helgen och andra minnen flimra förbi, ibland kan även en mer dynamisk och fantasifylld version av livet ta över våra sinnen. Vi dyker in i den världen och släpper på förbestämda mönster och tankegångångar och binder starkare band med varandra med 8 berättelser om möten mellan just en vardag och en parallell värld men i helt olika uttryck.
Vi börjar vår resa i Studio barnhus egna studio där den första låten och filmen skapas, så en dokumentär prägel blandas ihop med det som senare kommer att utvecklas till allt ifån en karaktär med superkrafter, ett sektliknande fantasifullt möte i en skog med olika väsen, ett pianostycke spelat mitt i en sjö, en cykeltävling mitt i pendlandet, en fragmenterad dansvideo där flera karaktärer klipps vilt ihop till en slags klippgubbe och
en interaktiv film där en person skapar delar av en låt på sin telefon och gör en låt ihop med en av musikproducenterna.

Med samlade 8 kortfilmer på 3-5 min hopslagna med ett intro och ett outro är denna film ett samlat specialsläpp unikt i dess form då musiken inte bara speglas i bilder utan även görs succesivt medans filmen produceras, i vissa fall kan t ex ljud från det filmade materialet användas till att skapa nya låtar. Varje sekvens/kortfilm mixas ihop med element som följer effekter och taktmixning av låtarna. Någon redan släppt låt kan förekomma men omgjord och även osläppt material gör att denna film blir ett exklusivt släpp på 25-30 min totalt.

Filmen visar olika historier och berättelser med karaktärer från olika bakgrunder och identiteter med ett dynamiskt skapande och tanken är att skapa ett nytt slags filmkollage med ett av Sveriges viktigaste musikkollektiv. Öden möts och förstärks men även i en Svensk natur som försärker dem försvagade banden med vår omgivning.
Genom att presentera nya talanger inom olika kreativa områden såsom mode och konst är tanken att detta blir ett verk där flera kreativa kan lyftas med en redan etablerad plattform som Studio Barnhus har.

http://www.studiobarnhus.se/

Projektlogg

Projektstart 2019-04-04

Projektet startades av Lucien Garin.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun