Cykelprinsen

Synopsis

Titel: Cykelprinsen
Syfte: Att skildra en kärlekshistoria.
Budskap: Kärlek övervinner allt.
Form: Kortfilm
Genre: Romantisk komedi
Målgrupp: Bred
Längd: 8 min

I den cykeltokiga byn Hälleforsnäs sommarjobbar Tore (19) på den lokal cykelverkstan Cykelprinsen. Tore har två stora hemligheter, han är stormförälskad i byns stora tävlingscyklist stjärnan Jessica (19) och att han inte kan cykla. När det tillkännages att Jessica ska till Frankrike och tävla i det prestigefylld Tour de France måste Tore vinna hennes kärlek innan hon försvinner från byn förgått. Tore är övertygad om att vägen till Jessicas hjärta är på cykelsadeln. Han bestämmer sig därför att börja träna och lånar sin bistra franska chef Jean Lucs racerpärla.

Uppe på byns högsta backe sätter sig Tore på sadel, men de slutar katastrof. Han kraschar och Jean Lucs cykel är totalförstörd. I hemlighet har Jessica sett allt. Jean Luc blir tokig när han ser sin älskade cykel i spillror och Tore tvingas att motvilligt blotta sina hemligheter för honom. Jean Luc lugnar sig snabbt och säger till Tore på franska att i kärlek är allt tillåtet. Jean Luc lovar att lära honom att cykla och älska men enbart på hans villkor. Efter en hård träning tillsammans med Jean Luc på en gammal rostig militärcykel kan Tore äntligen cykla.

Efter träningen cyklar han hemåt på sin rostiga cykel och längs med vägkanten möter han Jessica. Tore samlar mod till sig och stöddigt erbjuder henne skjuts. Jessica ler när säger
har du äntligen lärt dig cykla. Tores ny uppbyggda fasad rasar tillsammans med cykel ner i diket längs med vägen. Jessica skrattar när hon hjälper en skamsen Tore upp ur diket.
Slutscene:

EXT. VÄG/DIKE-KVÄLL
Tore, Jessica.

Jessica sträcker ut sin hand mot Tore i diket.

JESSICA

Det är okej, vi går istället.

Tore tar motvilligt hjälp av Jessica för att komma upp ur diket- Väll uppe begraver han blicken i asfalten.

TORE

Du vet.

Jessica SKRATTAR och läger armen runt Tores nacke.

JESSICA

Ja de är klart, kom nu går vi.

Tore ler och tittar på Jessica. Tillsammans går de ut i sol nedgången och den rostiga militärcykeln ligger ensam kvar i diket.

FIN

Projektlogg

Projektstart 2011-05-01

Projektet startades av Josef Vänman.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun