Classe

Classe är min blivande svärfar. Han är far, exmake,kattägare, vaktmästare och inbiten spelare (främst vad gäller fotboll och hästar) och diabetiker.
Classe är en stark karaktär och säger rakt ut vad han tycker och tänker. Ett av Classes barn, Sofi 32, skriver i ett brev att hon var rädd för att vara ensam med Classe när hon var liten, hon var rädd för att hennes pappa skulle dö. Classe skötte nämligen inte sin diabetes korrekt på den tiden vilket ofta resulterade i en så kallad insulinkänning. Sofi beskriver det som att det då ofta kändes som om han var full - han sluddrade och kunde inte stå upp på benen. Classe har satt sig själv i främsta rummet och har inte alltid funnits där för sina barn under deras uppväxt. Sofi är nu vuxen och har egna barn men relationen mellan Classe och Sofi är outtalat spänd när de ses. På jobbet som vaktmästare på ett stort företag spelar han gärna patiens på datorn och styr postutskicken med järnhand.
Jag vill ta reda på om en människa kan förändas och om det går att ta igen "förlorade år". Classe har idag en utåt sett god relation till alla sina sex barn och till sin exfru, men vilka sår är fortfarande sår och vilka sår har läkts till ärr?

Jag och min kollega Malin Lindström ska följa Classe i alla hans miljöer, på jobbet som vaktmästare, på den lokala puben med polare, som far tillsammans med sina vuxna barn, som vän till sin exfru och som husse till sina katter hemma i lägenheten.

Projektlogg

Projektstart 2009-05-13

Projektet startades av Josephine Andersson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun