IN BLOOM

Alva och Tilde är 12 år och bästa kompisar. Idag ska de till äventyrsbadet med klassen, med Hazim och coola tjejgänget. Tilde berättar förtroligt för Alva i omklädningsrummet att hon har fått sin första mens. Det blir startskottet på en dag där den pubertala utvecklingen sliter en tolvårig vänskap itu; där den ena är redo att gå vidare och den andra inte.

Kortfilmen IN BLOOM är en 1 km-film. Regissören Johanna Paulsdotter vann priset med sin film Århundradets brott under förra årets Stockholm Filmfestival. Priset innebär att man får både teknik och pengar för att göra en ca 10 minuter lång film, en film som får premiär under festivalen. Det betyder att den ska vara klar till november 2013.

IN BLOOM kommer att produceras av DFM i samproduktion med Tjockishjärta.

Vi är nu igång med att casta, leta location och sätta teamet. Inspelningen är satt till mitten av juni, klipp/post augusti-oktober.

IN BLOOM är en film som ska vandra runt på festivaler världen över. Det är en film man ska tala om. Blir berörd av. Känna igen sig i. Och när det gäller det sistnämnda, Johanna har den förmågan. Hon kan inte bara sätta fingret på känslan utan också lyfta upp den så att den syns och tar den plats den bör ta. Vår absoluta vilja är att Johanna ska få möjligheten att göra filmen precis så som hon tänkt sig den. Att hon inte ska behöva få tänka bort bilder för att de är för "dyra" eller behöva skynda på när ämnet hon behandlar kräver sin "tid".

Projektlogg

Projektstart 2013-04-04

Projektet startades av maria larsson guerpillon.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun