BLISS

I en norsk hamnstad har svensken Martin (25) ännu en gång begett sig till stadens nattklubb. Socialt isolerad i ett annat land försöker han fylla sin tillvaro med tillfälliga njutningar. Samma kväll korsas hans väg med den norska proffssurfaren och medieprofilen Øystein (35) och hans stilige, svenske vän Björn (27) på nattklubbens toalett. Efter klubben följer Martin med dem till Øysteins husbåt där en gemytlig efterfest äger rum. När Martin sen vaknar på husbåten dagen efter råkar han i smyg se ett våldsamt sexuellt spel mellan de två andra männen. Förbryllad över vad han sett beger han sig hem.

När han nästa natt på klubben stöter på Øystein och Björn, blir han inbjuden till en kväll på husbåten igen. Men när han väl är där upptäcker han snabbt att det bara är de tre männen på plats och han dras in i deras sensuella spel. Martin, fylld med både en stor upphetsning, men samtidigt en rädsla inför denna nya situation väljer tillslut att försöka slita sig loss. Det plötsliga utfallet feltolkas av Björn som en lekfullt aggressiv handling och Martin blir i stundens hetta övermannad och sexuellt överfallen av Björn. Øystein gör ett försök att stoppa situationen, men väljer tillslut att stiga åt sidan. Denna händelse blir katalysatorn i de tre unga männens resor.

Dagen efter, på en välgörenhetsinsamling under Øysteins regi, bjuder Martin in sig själv, driven av sin vilja att få reda på vad exakt det var som hände och varför Øystein lät det ske. På samma event befinner sig också Björn, som nu tärs av en enorm skuld över vad han gjort. Trots att Martin är klart traumatiserad av natten innan, tvingar han sig själv att inte visa sig sårbar varken inför sig själv eller de båda männen. Fast besluten om att återfå sin värdighet, ser han sin sårbara position som en chans att få upprättelse, men till vilket pris?

Projektlogg

Projektstart 2018-04-04

Projektet startades av Johan L. Heinstedt.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun