Barnmorskan

ANNA är en barnmorska på 45 år som sitter i ett undersökningsrum och pratar på telefon med någon vars röst vi inte hör. Samtalet avslutas snabbt och trots att vi inte hört den andra personens röst ser vi att Anna är upprörd och uppe i varv.

In i rummet kliver SANDRA, 22 år. Hon ska påbörja en medicinsk abort och har fått Anna tilldelad som barnmorska. Anna börjar förklara hur abortprocessen kommer gå till, men börjar under tiden hon pratar komma på andra tankar.

Anna börjar istället försöka övertyga Sandra att hon borde behålla barnet vilket gör Sandra irriterad. Samtalet blir mer och mer hätskt, till slut får Sandra nog och bestämmer sig för att gå därifrån.

När hon reser sig och går mot dörren som leder ut ur rummet går Anna fram och stänger igen dörren. Hon pratar nu som en besatt om att det vore bäst om Sandra väljer att behålla barnet, men när Sandra vägrar att lyssna örfilar Anna henne så hårt att hon faller mot golvet.

Anna skriker åt Sandra att hon är en mördare som inte tar sitt ansvar. När Sandra fortsätter skrika på hjälp börjar Anna strypa henne. Två sjuksköterskor hinner in i rummet drar bort Anna från Sandra.

Anna känner att hon har fått fram sin poäng, men Sandra är bara rädd och arg och skriker åt Anna att hon är galen och kan dra åt helvete. Anna släpas ut ur rummet, hennes skrik ekar i vårdcentralens hallar.

Projektlogg

Projektstart 2019-03-08

Projektet startades av Jonathan Elfving.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun