Alla bara dör

Cyndie Vintilescu, 27 år, har en egen passion. Hon älskar sina snuttefiltar. Ända sedan hon var liten har hon samlat på en speciell sorts tyg. Hon har alltid minst två under kudden och två aspirerande i garderoben när de nuvarande blir för slitna. De ska vara av ett särskilt material och ha en specifik struktur. Cyndie lägger filtarna mot sin mun och stryker dem med fingrarna när hon somnar. Om filtarna inte ligger under kudden på kvällen blir hon tokig. Filtarna är en stor del av Cyndies liv.

I Alla bara dör berättar Cyndie om tröstetrasornas historia, hur hon började använda dem, vad som särskiljer ett typ av tyg från ett annat, hur hon gör i ordning dem för att användas och hur hon sedan förhåller sig till dem.

För ett och ett halvt år sedan förlorade Cyndie en av sina bästa vänner. En svensk ung kvinna blev mördad av en taxichaufför i Paris. Hemma i Sverige ringde journalisterna till alla kvinnans vänner på Facebook. Cyndie var nära att få veta av en Expressenjournalist att hennes bästa kompis hade blivit mördad. Det blev en stor chock hemma i Sverige att befinna sig i en mediahysteri och samtidigt bearbeta en väns bortgång. Fortfarande har Cyndie svårt att vara ensam hemma.

För några veckor sedan dog ännu en vän till Cyndie. Efter en kort tids sjukdom somnade vännen in på ett sjukhus i Stockholm. Den här gången hann hon säga hejdå. Men är det så att folk börjar dö runtomkring en, när man blir vuxen? I ett samtal mellan tröstetrasorna berättar Cyndie om hur det är att förlora vänner och vad som händer sen.

Projektlogg

Projektstart 2010-05-02

Projektet startades av Clara Fröberg.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun