Adam, Eva och Ormen

Titel: Adam Eva och Ormen
Filmen längd: 11-12 min
Utan voiceover

Logline:
Adam, Eva och ormen. Gud skapar världen och Adam blir till. Adam är stark, han styrketränar. Ormen blir förvandlad till en kvinna, Sonja. Hon är kunskapen. Adam blir kär i kunskapen, men får henne inte. Då ger Gud Adam Eva. Hon är arbetarklasskvinnan, men Adam har fortfarande bara ögon för Sonja. Eva känner både avundsjuka och svartsjuka. En dag när hon är ute och går ser hon äpplet. Ett drama som ifrågasätter klassamhället och Evas tro.

Huvudkaraktärer:
Adam
Eva
Ormen som är kunskapen. Ormen kommer förvandlas till en kvinna.

Det kommer även finnans karaktärer i filmen som är odifenierbara.

Den här filmen innehåller:

Den ensamma människan.
Tro versus kunskap.
Svartsjukedrama.
Hur medelklassen försöker få arbetarklassen att utbilda sig, men klassamhället finns fortfarande kvar.
Magi

Detta är en version av skapelseberättelsen där jag utforskar Eva. Eva som är moder till alla kvinnor.

I vår värld är vi ensamma, eller vi tror att vi är ensamma och då agerar vi som det. När en människa inte känner sig sedd blir den svartsjuk och avundsjuk. Därför vill kapitalismen att vi ska känna oss ensamma. I denna film visar jag den ensamma människan. Huvudpersonen är Eva. Eva som ger kunskapens frukt till Adam. Men egentligen är det Adam som springer efter kunskapen, men kunskapen är inte intresserad av Adam. Den letar upp Eva istället, de samtalar. Eva känner både avundsjuka och svartsjuka gentemot Kunskapen. Eva lyckas övertala kunskapen att få Adam att försvinna, sedan gör Eva så att kunskapen försvinner. Efter det finns bara Eva och Gud kvar. Gud skiner på Eva.

Eva trånar efter Adam, men han är bara intresserad av kunskapen. Eva är arbetarklasskvinnan som städar och röker, dessutom har hon treben. Adam vill ha flärd, han tittar efter kunskapen, hon kan föra sig. Eva känner tillslut hat mot kunskapen och vill ha hämnd mot alla. Hon har de elaka änglarna inom sig. Eva lyckas få kunskapen att få Adam att försvinna, men hon är ännu inte nöjd. Änglarna inom henne bara flyger. Tillslut får hon kunskapen att försvinna. Hon lider av helvetets kval. Hon går omkring. Tillslut är hon lugn och ber till Gud, som ser henne.

Man möter inte Gud genom kunskap utan genom att hitta sig själv och med denna film vill jag visa det. Evas färd att hitta Gud.

Jag har tecknat och animerat grunden till filmen. Det kommer tillkomma ca 1-6 scener. I de scener jag har animerat så kommer olika föremål tillkomma eller tas bort och kroppsdelarna kommer vara på plats. Jag kommer tex INTE att lämna några fötter bakom en karaktär när hon går. Jag har inte animerat i rätt hastighet eller klippt filmen i rätt hastighet. Jag behöver prata med Saemundur Grettisson om hastigheten och längden på varje scen. Jag vill bygga upp dramaturgin TILLSAMMANS med Saemundur Grettisson. Saemundur kommer att göra ljudet. Han kommer att arbeta med gruppen Siri Karlsson.

Mina filmer brukar vara ganska långsamma. Den här filmen kommer bli klippt i snabbare tempo, men den versionen som jag skickar med har ingen timing, vilket innebär att den slutliga versionen kommer vara långsammare än den versionen ni kommer se.

Jag kommer också ändra vissa huvuden på karaktärerna för att få fram rätt känsla.

Projektlogg

Projektstart 2019-09-10

Projektet startades av Carolina Hindsjö.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun