78

2010-04-01 Novellfilmen 78 är färdigproducerad 25/6. Distributörer och filmfestivaler är välkomna kontakta Pär Larsson på 070-349 83 92 eller på e-post [email protected].

Handlingen i 78

Chrille, Nicke och Linn lever i ett Sverige som blivit allt mer tufft. Aldrig har trycket på att leva glamouröst varit så stort, men för många unga ser verkligheten helt annorlunda ut. Berättelsen utspelar sig i Stockholm 2001-2002. Chrille och hans vänner bor i Solna. De har hårda fester men också en varm gemenskap. Ju mer tiden går märker de däremot hur vänskapen ställs inför utmaningar. "Det lär ju inte bli ensamt på avbytarbänken." suckar deras vän Krull efter sitt besök på Arbetsförmedlingen. För Nicke väntar en hård värnplikt.

Ungdomsarbetslösheten är sedan länge mycket utbredd och har blivit ett negligerat problem av makthavarna. Göteborgskravallerna utbryter sedan också vid EU-toppmötet. Men både Chrille och Nicke har svårt att känna någon samhörighet med aktivisterna. Deras vän Linn, i sin tur, försöker hitta en form av sammanhang genom sitt måleri.

Ett år passerar och tillvaron blir mörkare när en av vännerna drabbas av det allt mer ökande våldet i samhället. Det blir inte heller bättre av att Chrilles kärleksliv går helt åt helvete. Hans enda lösning blir att bita ihop på telemarketingföretaget han arbetar på. Men han kan inte fly från vad han känner. Och han kan inte fly från kärleken. Hur svart det än är.

I huvudrollerna: Eric Krogh som "Chrille", Anders Menzinsky som "Nicke" och Nina Petersson som "Linn".

Vill du veta mer om filmen? Branschtidningen Monitor och Piteå Tidningen har ett par artiklar där du kan läsa mer;

http://www.tidningenmonitor.se/PDF/mon_12_08_par_larsson_filmen_78.pdf

http://www.pitea-tidningen.se/noje/artikel.aspx?ArticleId=3901893

Projektlogg

Projektstart 2009-07-21

Projektet startades av Pär Larsson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun