Novemberfestivalen

Datum: 22 nov 2013 - 23 nov 2013
Plats: Trollhättan

Novemberfilmfestivalen är den nationella arenan för ung film och en mötesplats för många filmare. Filmbasen är förstås på plats i Trollhättan den 22-23 november, tillsammans med bland andra Anna Serner, VD för Svenska Filminstitutet, som inviger festivalen. Festivalen bjuder bland annat på seminarium med regissören Björn Stein (KÄNN INGEN SORG, UNDERWORLD: AWAKENING) om sin väg från Trollhättan till Hollywood, workshop i personregi med Maria Eriksson och Olof Leth och på ett seminarium om manus med Zara Waldebäck, dramaturg bl a kopplad till vårt talangprogram Pure Fiction.

422 filmer anmäldes till 2013 års uttagningsfestivaler och 63 av dem skickades vidare till Novemberfestivalen. 40 titlar tävlar på festivalen. Tre filmer från Stockholm: SHAHAB av Ayedin Ronaghi som blev Vårrullens tungviktsvinnare, VI GÅR I BARNDOMENS SPÅR av Emma Käll och Lovisa Käll som blev Vårrullens mellanviktsvinnare och HIMALAYA av Lovisa Sirén.

Årets jury består av kortfilmskonsulenten på Svenska Filminstitutet Andreas Fock, producenten Erika Malmgren och regissören Måns Månsson. På lördagen möter de publiken i ett samtal. Festivalen avslutas med galamiddag, prisutdelning och fest. Biljetter går att köpa t.o.m. 15/11.

Vill du tävla i Novemberfilmfestival nästa år? Håll utkik efter Stockholms nya uttagningsfestival: STOCKMOTION Filmfestival.

 

 

 

 

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun