Lakeside Filmfestival

Datum: 22 nov 2011 - 26 nov 2011
Plats: Lakeside, Haninge

Lakeside filmfestival är ett rum för att kunna uttrycka sig med temat film där ungdomar inte bara deltar, utan där själva skapar, utvecklar, planerar och arrangerar. Välkommen till ungdomshuset Lakesides första filmfestival som vi hoppas kunna utvecklas till en återkommande filmfestival i Haninge med utomhusbio, mer filmer, workshops och fler idéer du själv kan bidra med! Den 23 november kl 18 finns Filmbasen på plats.

 

Premiärdagen
Dagen då filmfestivalen har sin premiär kommer det att ställas till med en välkomstfest. Det bjuds på tilltugg, dryck och popcorn det kommer också att köras en smygpremiär på Troll Hunter.
 
Filmvisningar
Lakesides Filmfestivalen har två biosalonger där det kommer att visas två filmer samtidigt under kvällarna enligt festivalprogrammet (se nedan). Vi har olika filmteman för de olika kvällarna. Det kommer visas nysläpp i samarbete med SF och Scanbox Entertainment. Vid vårt café finns mat, dryck, godis och såklart även färska popcorn till försäljning!
 
Filmquiz
Vi startar igång varje dag under filmfestivalen med ett filmquiz, där vinnaren får två st SF biobiljetter!
Filmquiz:et består av enklare filmfrågor!
 
Clinics/Workshops
Filmfestivalen kommer också att innehålla Clinics och Workshops av folk i filmbranschen som jobbar med Manus, Skådespeleri och Regi! Mer information om våra inbjudna specialföreläsare och tider kommer inom kort! Den 23 november kl 18 är Filmbasen på plats.
 
Finaldag ”Filmgaladag”
Vi avslutar årets filmfestival-vecka med en filmgala! Du kommer att välkomnas med en röd matta och du och ditt sällskap har möjligheten att bli fotograferas framför en "backdrop". Det kommer att spelas filmmusik av liveband och det finns möjlighet att mingla med clinic och workshop-föreläsarna och andra för att skapa kontakter och bygga nätverk.

Trailertävling
Kvällen kommer att fortsätta med festivalens huvudpunkt: en Trailer Tävling. Om du som är mellan 16-25 är intresserad av att skapa/regissera/producera en lång/kort/dokumentär- film etc. så kan du ensam eller tillsammans med andra göra en (max 2 min) trailer och skicka in senast 15 nov som ett bidrag till trailertävlingen. Då tävlar du om att vinna 10 000 kr till att skapa din film.
Din trailer kommer att visas på filmfestivalens tv apparater under hela veckan. Vinner du kan du också få råd från en proffesionell skådespelare och regissör om vad man bör tänka på när man gör en film. Det kommer vara en röstning om vilken trailer som ska vinna samt en jury som består av folk inom filmindustrin.
 
Om du saknar kunskap, utrustning eller andra resurser men har motivationen är du välkommen till Lakeside där vi kan bidra med "greenscreen", ljussättning, kameror, filmredigering och klippning för att föra ditt trailerbidrag till tävlingen

Kontakt Information

Mobil: 070-736 43 80
E- mail: [email protected]
Adress: Rudanvägen 45, JORDBRO

Klicka här Om du är intresserad av att hjälpa till med planeringen eller hjälpa till som voluntär under festival dagarna för att få mer information 

Festivalprogram:
(Paralellt med Festivalprogrammet kommer det att köras ett separat filmschema för en av filmsalongerna där det kommer visas film. Filmschema kommer inom kort)
 Tisdag 22
18:00 - Filmfestivalen välkomstfest (bjuds på dricka/tilltugg/gratis popcorn)
19:00 - Inledning "Grand Opening"
19:15 - Film Quiz
20:00 - Filmvisning - Förhands Premiär (Troll Hunter)
22:00 - Slut dag 1
Onsdag 23
18:00 - Clinic, bl a med Filmbasen
19:30 - Film Quiz
20:00 - Filmvisning
22:00 - Slut dag 2
Torsdag 24
18:00 - Film Quiz
18:30 - Ungdoms Filmvisning
20:00 - Filmvisning
22:00 - Slut dag 3
Fredag 25
18:00 - Workshop
19:30 - Film Quiz
20:00 - Filmvisning
21:30 - Film Quiz
22:00 - Filmvisning
24:00 - Slut dag 4
Lördag 26
18:00 - Filmfestival Galans "Grand Opening"
18:30 - Film Quiz
19:00 - Trailer Tävling.
21:00 - Filmfestival Fest med Live Band med filmmusik och DJ, Cafeterian servera drycker och tilltugg.
22:00 - Filmfestival Film Quiz.
22:30 - Filmfestival Fest (forts.).
24:00 - Slut dag 5


 

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun