Deadline nittiotalisterna SFI

Datum: 17 okt 2011

Svenska Filminstitutet och Sveriges Television gör återigen en dokumentärfilmssatsning i 13-minutersformat där filmare uppmanas att skicka in programförslag.

Skärmen är mer naturlig än boken. Förebilden kan vara en bloggare och tillhörigheten en klan. Omvärlden är plötsligt fullt överblickbar några klick bort och Twitter kan starta en revolution.

Livet har en global spelplan. Både större och närmare på samma gång som behovet att skapa sin egen identitet, sin individualitet blir allt viktigare. En kittlande möjlighet eller blytungt krav?

Nittiotalisterna har samtidigt samma krossade tonårshjärtan och samma storslagna drömmar som unga i alla tider har haft.

Svenska Filminstitutet och Sveriges Television vill träffa nittiotalisterna och få vara med när det händer. Personliga filmer som angår både dem själva och deras föräldrageneration. 

Vi hoppas kunna hitta de absolut bästa filmarna i Sverige och få in starka och viktiga programförslag, så tveka inte att skicka in din idé till Svenska Filminstitutet senast den 17 oktober, 2011

Ansökan med bilagor levereras i fyra exemplar till:

Nittiotalisterna
Produktionsstödavdelningen
Svenska Filminstitutet
Box 27 126
102 52 Stockholm

Vi väljer ut åtta filmer som får stöd för att genomföra produktionen till färdig film. De utvalda får besked i mitten av december.

 

Kontakt

Jenny Örnborn
Koordinator dokumentärfilm
[email protected]
08 - 665 11 27

Cecilia Lidin
Dokumentärfilmskonsulent 
[email protected]
08 - 665 11 98

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun