BrasilCine

Datum: 20 okt 2011 - 23 okt 2011
Plats: Kulturhuset, Klarabiografen & Zita

En resa till Brasilien!

20-23 oktober intar BrasilCine Kulturhuset, Klarabiografen & Zita. För femte året bjuder festivalen på en rad nya brasilianska filmer, de flesta med svensk premiär. Under festivalen kan du se dramafilm, komedier och thrillers. Trots den stora filmutvecklingen kommer få filmer från Brasilien till svenska biosalonger. Som den enda filmfestival i Sverige specialiserad på brasilianska filmer visar BrasilCine därför ett tiotal intressanta filmproduktioner i olika genrer, med olika teman. Rafael Franco, brasiliansk medarbetare på Film Stockholm har en personlig favorit i programmet:

-Missa inte Mutum! Filmen har regisserats av Sandra Kogut och är en poetisk adaptation "Rosa" av João Guimarães - en av de bästa brasilianska författarna av alla tider. Det starka dramat förtrollade publiken på Quinzaine des Réalisateurs på Cannes Film Festival och många andra viktiga festivaler runt om i värden. Regissören kommer att besöka Brasilcine festivalen och ha samtal efter filmen. Festivalen visar också hennes långa dokumentär "An Hungarian Passport". 

Med Filmbasenkortet får man 50% rabatt på festivalpass eller 40% rabatt på medlemskap i BrasilCine. Programmet finns på www.brasilcine.se

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun