Om Filmbasen

Filmbasen är Stockholms läns mötesplats och talangutvecklingscentrum för unga filmare. Filmbasen invigdes 10 april 2008 och drivs av Film Stockholm. Filmbasen finns i Subtopia, ett kulturkluster i Alby, Botkyrka kommun, och välkomnar och stödjer filmare från hela länet.

Här på filmbasen.se kan du enkelt registrera dig som filmare, träffa andra filmare och få kontakt med Filmbasens personal och coacher. Du kan presentera ditt filmprojekt, bjuda in teammedlemmar och söka stöd. Du kan visa upp dina filmklipp, kika på andras och lämna kommentarer.

Filmbasen erbjuder stöd till ditt kort- eller dokumentärfilmsprojekt genom tekniklån, kontanta medel och förmedling av professionella coacher. Filmbasen erbjuder dig även workshops som utvecklar din förmåga att driva egna filmprojekt, samt arrangerar evenemang för att ge inspiration och utvidga ditt nätverk. Filmbasen jobbar för att visa och sprida film i olika fönster.

Vi reser med unga filmare till festivaler, fungerar som lots till filmbranschen, och skapar möjlighet att utveckla färdigheter inom ansökningsförfarandet; till exempel genom att lära ut pitchteknik, hur man lägger upp en bra ansökan och vad man bör tänka på när man gör en trailer.

Hemsidan www.filmbasen.se är en mötesplats för filmare. Här kan du, beroende på var du är skriven, söka stöd från Filmbasen/Film Stockholm och Film i Västmanland.

 

 

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun