Workshop i filmfoto med Sophia Olsson

Vill du utveckla ditt filmfoto? Den 20 februari bjuder Filmbasen och Stockholms feministiska filmfestival in till en heldags workshop med guldbaggenominerade Sophia Olsson, som bland annat fotograferat Sameblod och kommande Charmören.

Workshopen vänder sig till dig som har grundläggande erfarenheter av filmfoto. Under workshopen kommer Sophia att berätta om sin arbetsmetod och visa, utifrån filmklipp, hur olika den kan se ut beroende på film och regissör. Vi går igenom hur en scen kan gestaltas och byggas upp, vilka beslut som fattas i relation till vad scenen ska uttrycka.

Det kommer även att vara en kortare workshop där vi tillsammans filmar och ljussätter en liten scen i relation till den stämning och känsla vi vill berätta.

Antalet platser är begränsat och vi gör ett urval bland ansökningarna för att alla deltagare ska få ut så mycket som möjligt av workshopen.

Tid: 20 februari 2018, kl. 10-17.
Plats: Filmbasen, Rotemannavägen 29, Alby

Anmälan:
Skicka en motivering till varför du vill delta samt berätta kort om dig själv till [email protected] senast den 6 februari.

För deltagande tas en avgift på 150 kr, i priset ingår lunch och fika. Betalningsinfo kommer senare till alla deltagare.

Bilden: Sophia Olsson under inspelningen av Charmören. FOTO: MAAN Rental.

Skrivet av: Mikael Ström

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun