Anmälan är öppen till STOCKmotion Filmfestival 2017

STOCKmotion Filmfestival 13-14 oktober är Stockholms regionala filmfestival inriktad på kortfilm. Den arrangeras på Filmhuset för fjärde året i rad av Film Stockholm/Filmbasen. Nu är anmälan öppen för att skicka in filmer till höstens festival - deadline är den 25 maj.

STOCKmotion är en plattform för nya talanger. Bland filmare som har tävlat hos oss finns Bahar ParsIda LindgrenJo WiderbergFarzad FarzanehLovisa SirénNiki Lindroth von BahrLars Vega PerssonAhmed AbdullahiJonatan EtzlerElin ÖvergaardSophie VukovicNima Yousefi och Zanyar Adami.

Vi får nära 300 filmanmälningar och visar cirka 100 filmer varje år. Det är en fest där ca 2 000 besökare - filmare och filmälskare - träffar varandra, visar sina filmer och medverkar i spännande seminarier. 

Läs mer och anmäl din film på STOCKmotion.se.

OM FESTIVALEN

Film Stockholm arrangerade STOCKmotion första gången 2014, en filmfestival där filmskapare i alla åldrar ges plats på vita duken. Vår vision är att festivalen ska skapa en lustfylld rörelse kring den rörliga bilden och beröra både djupt och brett.

Vi låter kortfilmen stå i fokus då den väger allt tyngre i takt med att medielandskapet förändras samt att ny och billigare teknik har gjort det möjligt för fler filmskapare, från pensionärer till skolbarn, att uttrycka sig. Välkommen att överraskas av både nybörjares och mer professionellas fantastiska berättelser!

STOCKmotion är även Stockholms läns regionala uttagning till den nationella Novemberfestivalen.

Arrangör: Film Stockholm/Filmbasen

Skrivet av: Mikael Ström

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun