Möt Roy Andersson och se klipp från kommande filmen

På torsdag gästar ingen mindre än Roy Andersson Cinemateket Live för att visa exklusiva klipp ur sin nya långfilm och samtala med kritikern Mårten Blomkvist. Specialerbjudande till Filmbasens medlemmar: Köp biljett till samtalet för 80 kr och få upp till två biljetter (ord pris 65 kr/st) till SÅNGER FRÅN ANDRA VÅNINGEN på köpet. Fås mot uppvisande av Filmbasenkort i biljettkassan. Tid och plats: torsdag 10 oktober, 18.00, efterföljande filmvisning av Sånger från andra våningen och Härlig är jorden, i Bio Victor i Filmhuset på Borgvägen 1 i Stockholm. Kom i tid, det kan vara kö i kassan. Läs mer

När Sånger från andra våningen tävlade i Cannes 2000, sa Lars von Trier att Roy Andersson var den enda regissör han var rädd för. Den gången fick von Trier Guldpalmen och Andersson juryns stora pris. Vi får se hur det går 2014, när den nya filmen är klar... Efter samtalet visas alltså den första delen i trilogin, Sånger från andra våningen, med Roy Andersons Härlig är jorden som förfilm. Andra delen i trilogin, Du levande, visas torsdag 24 oktober. Under oktober och november visar Cinemateket dessutom fler av Anderssons lång- och kortfilmer samt några av hans hyllade reklam- och informationsfilmer.

Har du inget Filmbasenkort? Det måste vi i så fall fixa! Mejla [email protected] så bokar vi tid för att hämta kort på vårt kontor i Hornstull under onsdagen.

Foto: Studio24

Skrivet av: Karin Ekberg

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun