Fanzingos Filmpedagog vann 1km-film stipendiatet

Vi gratulerar Amanda Kernell till Stockholms Filmfestival 1km-film stipendiat. Amanda har hållit workshop på Filmbasen i regi för unga kvinnliga regissörer och jobbade i våras som filmpedagog för Fanzingo skapande skola projekt "Screentest". Amanda går första året på den danska filmskolans filmregiutbildning. Här är festivalens motivering:

"Årets vinnare berättar med ett slagkraftigt bildspråk en historia om spänningen mellan två älskare som nått en brytpunkt i sin relation då den ena av dem vill börja leva monogamt. Med nerv och narrativt driv drar hon med oss på en emotionell resa som skakar om och berör. Att denna smärtsamma skildring samtidigt är så vacker bådar gott inför framtiden för Amanda Kernell, regissören till Att dela allt, årets 1km-film stipendiat!"

Skrivet av: Jon Fjeldstad

Kommentarer

På 1 km film-DVD:n som delades ut lite överallt under festivalens senare dagar...

Jag undrar om Amanda Kernell har någon hemsida eller ett produktionsbolag eller liknande, helt enkelt någonstans man kan följa vad hon gör?

Såg filmen Spel tidigare i år och var djupt imponerad, även om Semestersystern inte föll mig lika mycket i smaken, på det stora hela tycker jag i alla fall att Kernell är en de mest intressanta kortfilmarna i Sverige just nu.

Går Att dela allt att se någonstans för tillfället?

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun