Nyheter

Nio Filmbasenstödda filmer tävlar på Tempo!

Nio filmer som har fått stöd av Filmbasen har tagits ut till tävlan i Tempo Dokumentärfestival. Det är Homo sacer av Lode Kuylenstierna, Innanför av Angela Bravo, Martha & Niki av Tora Mkandawire Mårtens och Skörheten av Ahang Bashi som är nominerade till Tempo Documentary Award.

Alla bara längtar av Martina Carlstedt, Kroppen är en ensam plats av Ida Lindgren och Psyket! av Moa Junström är nominerade till Tempo Short Award.

Se samtalet med Peter Grönlund och Malin Levanon från Filmbasen:DISPLAY

Visa filmklippet

I onsdags, den 27 januari, visade vi Tjuvheder på Filmbasen:DISPLAY på Bio Rio, och efter filmen hölls ett samtal mellan regissören Peter Grönlund, huvudrollsinnehavaren Malin Levanon och journalisten och moderatorn Christina Höglund. Det var högt tryck på biljetterna och för er som inte fick tag på några, eller av annan anledning missade samtalet, så spelade vi in det.

DISPLAY är Filmbasens samtalsklubb om film och kreativa processer och det är också vad samtalet till stor del kom att fokusera på. Varså goda att uppleva det själva!

Pitcha din idé till småbarnsdrama för SVT:s Barnkanalen på BUFF

För tredje året i rad kan du som är en "ny manustalang" nu ansöka till en nationell pitch av tv-dramaserie till SVT:s Barnkanalen under BUFF.Du som söker har troligtvis gått en manusutbildning, gjort/skrivit manus till ett antal kortfilmer eller gått filmutbildning. Du har ett genuint intresse för att skriva dramaserier för barn som målgrupp. 

Öppet hus och föreläsning med Tatjana Andersson: Tv-serier utan bäst före-datum

En glad nyhet är att den efterfrågade föreläsningen med Tatjana Andersson om hur man skriver manus till fantastiska tv-serier nu kommer till Filmbasen! Onsdagen den 17 februari är det dags i våra lokaler i Subtopiaklustret i Alby.

Grattis till våra Guldbaggevinnare Förvaret och Tjuvheder!

I går var det Guldbaggegala på Cirkus i Stockholm och de två STHLM Debut-projekten Förvaret och Tjuvheder var nominerade till flera kategorier. Och vann dessutom!

Förvaret av Anna Persson, Shaon Chakraborty och Anna Weitz tog hem Guldbaggen för Bästa dokumentärfilm.

Filmbasen: DISPLAY - Tjuvheder med Peter Grönlund och Malin Levanon

På årets första Filmbasen: DISPLAY visas filmen Tjuvheder. Efter filmen gästas vi av regissör Peter Grönlund och skådespelerskan Malin Levanon som samtalar med kvällens moderator, journalisten Christina Höglund. Visnigen är flyttad från salong 4 på Barbro till stora salongen på Bio Rio! Fler biobiljetter är släppta!

It´s Alive! söker korta skräckfilmsprojekt

Den nya satsningen "It's Alive!" söker efter korta skräckfilmsprojekt som överraskar, tar genrefilmen framåt och inte minst skrämmer sina tittare ordentligt. De välkomnar projektförslag från både etablerade och mindre etablerade filmskapare från hela landet, och ansökningsdeadline är 1 februari 2016.

Julledigt på Filmbasen

Nu är det snart julhelg och nyårsfirande och de allra flesta av oss samlas med familj och vänner för att ha trevligt och vila upp oss inför kommande år. Så även vi på Filmbasen. Teknikutlåningen är stängd över helgerna och öppnar igen den 7:e  januari 2016.

Vi ser också fram emot ett spännande och filmfyllt 2016, och rekommenderar att du skriver in några datum i kalendern redan nu:

Jobba hos oss som kommunikatör!

Två tjänster är just nu utlysta hos Film Stockholm, som Filmbasen är en del av. 

Den ena tjänsten är som Kommunikatör på 100%, för både Filmbasen och Film Stockholm, och går det att läsa mer om tjänsten och hur du ansöker här.

Ansök till talangprojektet Spektra

Spektra är ett talangprojekt som vänder sig till filmare i Stockholm, Sörmland, Östergötland, Uppland och Örebro län. Du som söker ska ha några filmer i bagaget som kanske visat film på festival men är inte ett fullfjädrat proffs ännu.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun