Nyheter

Hög tid att söka pengar till ditt projekt

I början av hösten är det högsäsong för dig som vill söka pengar till ett filmprojekt. Men var kan du söka, hur gör du och finns det något speciellt att tänka på inför ansökan?

Svaren på de frågorna kan du bland annat få när Konstnärsnämnden håller sitt informationsmöte om stipendier och bidrag inom teater, dans och film i Stockholm den 31 augusti. Kom och träffa

Grattis till Bo Widerbergstipendiet Sanna Lenken!

Stort grattis till långfilmsdebuterande och Filmbasenknutna Sanna Lenken som tilldelades årets Bo Widerberg-stipendium på Lilla Filmfestivalen i Båstad i torsdags! Lilla Filmfestivalen i Båstad arrangerades i år för tjugonde gången i ordningen och traditionsenligt delades Bo Widerberg-stipendiet ut till en ”filmare som verkar i Bo Widerbergs anda”.

Sommarlov på Filmbasen

Nu är sommaren äntligen här och också vi på Filmbasen ska ge oss ut i sommarsverige för sol, bad, välbehövlig vila och spännande somriga upptäcksfärder. Det gör också att det kan dröja innan du får svar på mail eller telefonkontakt med oss som arbetar här. Ha en underbar sommar, så hörs och ses vi i augusti igen!

Filmbasen lanserar kortfilmssatsning i samarbete med Telia

Film Stockholm/Filmbasen har gett stöd till ett stort antal kortfilmer genom åren. För att filmerna ska nå en bredare publik inleder vi nu ett samarbete med Telia, där ett urval av de stöttade filmerna från och med idag kommer att kunna hyras i Telias Filmbutik. Det innebär att kortfilmer får ta plats i en VOD-tjänst på samma villkor som långfilmer.

Ellen Fiske vann pitchpriset

Den 28 maj under StDH:s branschträff Film/Media Ex2015 fick examensstudenterna visa upp sina alster samt pitcha programidéer inför en massa inbjudna personer från nämnda bransch. Filmbasen tillsammans med Filmregion Stockholm-Mälardalen delade ut ett pitchpris som i år gick till Ellen Fiske med dokumentären "Scheme Birds". Stort grattis!

Låt oss presentera årets Pure Fiction-deltagare!

PURE FICTION är ett unikt program för kvinnor som siktar på att debutera inom lång spelfilm eller tv. Programmet sträcker sig över ett år och syftar till att utveckla starka och utmanande filmprojekt. Vi är stolta över att nu kunna presentera årets utvalda deltagare Rojda Sekersöz, Anna Zackrisson och Pella Kågerman från Stockholm samt Caroline Ingvarsson, Susanna Wallin och Tove Krabo från Skåne.

Dags att ansöka till Uppsala Talangdagar inför hösten

Uppsala Talangdagar arrangeras under Uppsala Internationella Kortfilmfestival, den 21-23 oktober 2015, och är en nationell talangträff riktad till filmskapare på väg in i den professionella filmbranschen. Talangdagarna riktar sig inte enbart till regissörer utan vi välkomnar även ansökningar från personer med andra inriktningar. Träffen erbjuder ett unikt tillfälle att skapa nätverk med filmskapare från hela Sverige och att börja bygga ett kontaktnät i den professionella branschen.

Se världen bästa kortfilmer på Filmhuset 2-3 juni!

Svenska Filminstitutet ger alla chansen att under loppet av två dagar få totalkoll på den internationella kortfilmsscenen och upptäcka några av morgondagens långfilmsregissörer. Det blir kortfilmsmaraton med fri entré i Filmhuset i Stockholm 2-3 juni!

Skicka din kortfilm till Uppsala internationella kortfilmfestival senast 31 maj

Uppsala Internationella Kortfilmfestival är Sveriges enda renodlade kortfilmfestival och främsta arena för internationell kortfilm, samt en av Europas viktigare kortfilmfestivaler. Under festivalen arrangeras mer än 140 filmvisningar, seminarier, föreläsningar och branschmöten.

Skicka din film till STOCKmotion senast 20 maj!

STOCKmotion är Stockholms läns egen regionala filmfestival och äger i år rum 2-3 oktober på Filmhuset vid Gärdet. Här tar filmskapare i alla åldrar plats på vita duken och förutom film och festligheter bjuds det även på aktuella seminarier och en rad nätverksmöjligheter. Vill du visa din film på STOCKmotion? I så fall är det hög tid att anmäla dig nu, deadline är nämligen på onsdag den 20 maj.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun