Nyheter

Se världen bästa kortfilmer på Filmhuset 2-3 juni!

Svenska Filminstitutet ger alla chansen att under loppet av två dagar få totalkoll på den internationella kortfilmsscenen och upptäcka några av morgondagens långfilmsregissörer. Det blir kortfilmsmaraton med fri entré i Filmhuset i Stockholm 2-3 juni!

Skicka din kortfilm till Uppsala internationella kortfilmfestival senast 31 maj

Uppsala Internationella Kortfilmfestival är Sveriges enda renodlade kortfilmfestival och främsta arena för internationell kortfilm, samt en av Europas viktigare kortfilmfestivaler. Under festivalen arrangeras mer än 140 filmvisningar, seminarier, föreläsningar och branschmöten.

Dags att ansöka till Uppsala Talangdagar inför hösten

Uppsala Talangdagar arrangeras under Uppsala Internationella Kortfilmfestival, den 21-23 oktober 2015, och är en nationell talangträff riktad till filmskapare på väg in i den professionella filmbranschen. Talangdagarna riktar sig inte enbart till regissörer utan vi välkomnar även ansökningar från personer med andra inriktningar. Träffen erbjuder ett unikt tillfälle att skapa nätverk med filmskapare från hela Sverige och att börja bygga ett kontaktnät i den professionella branschen.

Skicka din film till STOCKmotion senast 20 maj!

STOCKmotion är Stockholms läns egen regionala filmfestival och äger i år rum 2-3 oktober på Filmhuset vid Gärdet. Här tar filmskapare i alla åldrar plats på vita duken och förutom film och festligheter bjuds det även på aktuella seminarier och en rad nätverksmöjligheter. Vill du visa din film på STOCKmotion? I så fall är det hög tid att anmäla dig nu, deadline är nämligen på onsdag den 20 maj.

Inled sommaren med workshop i dokumentära processer

Sommaren närmar sig med stormsteg och det har blivit dags för vårens sista workshop på Filmbasen. Under några intensiva dagar, 15-18 juni, får du tillsammans med de andra deltagarna och kursledarna Elisabeth Marjanovic Cronvall och Marta Dauliute utveckla och reflektera kring ditt filmprojekt och dess specifika process, samt hjälp att komma vidare till nästa steg i ditt arbete.

Sök till talangdagarna på Fårö under Bergmanveckan!

Talangdagarna på Fårö är en årlig mötesplats för nya filmare från hela landet. Förutom att få ta del av fem skräddarsydda dagar med gäster, filmvisningar, nya bekantskaper och utflykter i Fårölandskapen får man delta i och uppleva en av Sveriges finaste filmfestivaler: Bergmanveckan. Som vanligt är det veckan efter midsommar, 22-26 juni, som gäller.

Skapa dokumentärfilm på Färöarna i sommar

Nu har alla ni som är regissörer, producenter eller klippare, under 30 år, och arbetar dokumentärt, en unik chans att få åka och delta i en filmcamp gratis på Färöarna i sommar!  Faroese Tales är ett camp som går av stapeln 8- 30 juli, och målet med campen är att skapa sex dokumentärer.

Kortfilmsbloggen listar viktigaste deadlinedatumen för internationella festivaler

Andreas Fock på SFI:s kortfilmsblogg har varit så snäll och samlat ihop alla olika datum man måste hålla reda på om man vill skicka in sin film till en internationell festival. Det är så bra gjort att vi inte kan låta bli att dela med oss av det till er!

Här är de viktigaste deadlinedatumen, och de tidigaste redan 1 maj!

Klimatfilmfestivalen TO FUTURE WITH LOVE delar ut priser på STOCKmotion

Stockholms klimatfilmfestival TO FUTURE WITH LOVE går in med en prispott på 30 000 kr till bästa klimatfilmer på STOCKmotion. TO FUTURE WITH LOVE anordnades första gången 2014 för att uppmärksamma den globala uppvärmningen och relationen mellan människan, klimatet och framtiden.

Välkommen till Vårfest och öppet hus på Filmbasen 29 april!

Välkommen till Vårfest och öppet hus i Filmbasens nya lokaler den 29:e april! Kvällens tema är kortfilm och flera spännande gäster kommer att finnas på plats, du har möjlighet att delta i speed dating, mingla med andra filmintresserade och såklart träffa Filmbasens personal!

Glöm inte att osa till [email protected] om du vill komma!

Våra nya lokaler hittar du ett på Rotemannavägen 29, ett stenkast från de tidigare. T-banestation: Alby.

Varmt välkommen! 

Program

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun