Nyheter

Sommarfest på Filmbasen

Den 2 juni bjuder Filmbasen in till Sommarfest! Det blir Filmvisning och mingel. Vi bjuder på tilltugg, det finns bar så ta med kontakter om du vill köpa något att dricka.

Deadline nära för STOCKmotion - över 400 000 kr i prispotten

Deadline närmar sig för STOCKmotion - Stockholms läns kort- och dokumentärfilmfestival där filmskapare i alla åldrar ges plats på vita duken. Sista dag att anmäla sin film är den 25 maj 2016.

Masterclass i personregi - mötet mellan skådespelare och regissör

Missa inte när filmregissören Marcus Carlsson kommer till Filmbasen för att berätta om arbetet med sina filmer och hur han jobbar med sina skådespelare.

Animationsworkshop med Åsa Ersmark

Animationsmediet tillåter oss att se på filmiskt berättande i vidare bemärkelse, att föreställa oss en annan möjlig värld, både hur den kan formuleras och representeras.

Handläggningstiden av vårens projektstöd har dragit ut på tiden

Har du ansökt om projektstöd och väntar på svar i dagarna? Handläggningstiden har dragit ut på tiden på grund av det höga söktrycket och det kan dröja mer än sex veckor innan du får ditt svar. Vi kommer att återkomma till alla er som har ansökt innan maj månad är slut.

STHLM Debut tänder stjärnor - här är årets utvalda projekt

På senaste Guldbaggegalan prisbelönades båda de STHLM Debut-filmer som haft biografpremiär under året, Förvaret och Tjuvheder. Det visar tydligt vilken betydelse programmet STHLM Debut har för filmen i Sverige. Nu är det klart vilka fem projekt som har valts ut till årets omgång.

Se hela samtalet från DISPLAY med Tora Mkandawire Mårtens och Niki Tsappos

Visa filmklippet

Missade du Filmbasens filmklubb DISPLAY när vi visade dokumentären Martha & Niki? Eller var du där och tycker att samtalet efteråt med regissören Tora Mkandawire Mårtens och Niki Tsappos från filmen var så bra att du vill se det igen? Hur som helst så har du tur, för vi filmade hela samtalet så att vi kan titta på det igen, och igen.

Moderator är Ulrika Bandeira.

 

 

Sök till talangdagarna på Fårö under Bergmanveckan!

Film Stockholm/Filmbasen, Film på Gotland, Film i Skåne och FilmCloud mfl bjuder in filmare (som kommit en bit på väg) från hela landet till en unik och uppskattad upplevelse! 

Dags att anmäla din film till STOCKmotion

STOCKmotion är Stockholms läns kort- och dokumentärfilmfestival där filmskapare i alla åldrar ges plats på vita duken. Nu är det hög tid att anmäla ditt bidrag till höstens festival - deadline är den 25 maj 2016.

Att jobba med skådespelare och ickeskådespelare

Ester Martin Bergsmark kommer till Filmbasen för att prata utifrån processen med sin film ”Nånting måste gå sönder”. Hur kan du skildra något sant men ändå tillgängligt? Hur gör du för att hålla en öppen process utan att det blir alltför psykiskt påfrestande och kostsamt? Lär dig att snatta friskt från olika genrer och dramaturgier.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun