Nyheter

Nu söker vi en filmkonsulent till Filmbasen/Film Stockholm

Filmbasen/Film Stockholm har ett utökat uppdrag från 1 januari 2017. Nu söker vi därför en filmkonsulent som kommer att handlägga ansökningar till Filmbasen/Film Stockholms kort- och dokumentärfilmsstöd. Tjänsten är heltid. Sista ansökningsdag är 1 december.

Grattis till vinnarna på Novemberfestivalen!

I helgen hölls Novemberfestivalen i Trollhättan och flera av filmarna som skickades från Stockholm nådde framgångar. Läs mer om vinnarna här.

14 december: Julmys med filmvisning

Välkommen på julmys med filmvisning på Filmbasen! Träffa andra filmare och lär dig mer om Filmbasens verksamhet och vilka stöd som går att söka.

Processpodden - samtal om den konstnärliga processen

För att lyfta fram vikten av den konstnärliga processen bjuder Transit och Filmbasen in konstnärer från olika fält till en serie samtal om sina processer.

Filmbasen på Stockholms Filmfestival

Stockholms Filmfestival pågår 9-20 november och Filmbasen är på plats. Vi är bland annat med och arrangerar ett Work in Progress-seminarium den 17 november, där du får chansen att smygtitta på några STHLM Debut-projekt som är under produktion.

Film – från idé till pitch – distanskurs

Hur utvecklar man filmidéer?
Hur finansierar man vidare utveckling och produktion?
Hur pitchar man?

Filmbasen på Uppsala Kortfilmfestival

Den 24-30 oktober pågår den 35:e Uppsala Internationella Kortfilmfestival. Under festivalveckan visas mer än 300 kortfilmer från över 50 länder. Filmbasen medverkar på flera av programpunkterna, bland annat Uppsala Talangdagar.

Landstinget satsar mer på filmen – Film Stockholm/Filmbasen får utökat uppdrag

​Från och med 2017 satsar kulturnämnden i Stockholms läns landsting på ett nytt regionalt stöd för kortfilm, dokumentärfilm och filmer i andra format och tekniker om sammanlagt 2 miljoner kronor. Det nya stödet innebär en utökning av uppdraget för Film Stockholm och Filmbasen, länets plattform för filmstöd och talangutveckling.

​Här är vinnarna på STOCKmotion Filmfestival 2016

Årets upplaga av STOCKmotion är över och det har varit tre dagar fyllda av film, fest, intressanta seminarier och spännande möten. På lördagskvällen avslutades festivalen med prisutdelning där flera lyckliga filmare fick ta emot pris för sina verk.

Stockholmarnas filmfestival STOCKmotion tar över Filmhuset i helgen

På torsdag kväll invigs STOCKmotion 2016, en festival där Stockholms alla filmare, oavsett ålder, visar upp sina filmer och tävlar om en prispott på över 400 000 kronor. Festivalen pågår 29 september-1 oktober och visar 110 filmer. I seminarieprogrammet ställer vi oss bland annat frågorna hur film kan hjälpa mot psykisk ohälsa och hur man kan fortsätta skapa film efter att ha startat om sitt liv i ett nytt land.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun