Nyheter

Information om tidigare driftstörningar på Filmbasen.se

De tidigare driftstörningarna på Filmbasen.se ska nu vara åtgärdade. Tyvärr finns det risk att visst innehåll som skapats dagarna före den 3 juni har raderats. Vi uppmanar alla användare att kontrollera att era projekt är intakta.

Anmäl dig till Uppsala Talangdagar och Uppsala Kortfilmspitch

Nu är anmälan öppen för Uppsala Talangdagar och Kortfilmspitch. Sista dagen att söka till båda evenemangen är den 15 augusti.

Dokumentärfilma på Irland - sök till Galway Stories

Är du dokumentärfilmare, -producent eller -klippare och vill filma på Irland? Sök till Galway Stories senast 27 juni!

Filmbasen tar sommarlov - viktiga datum

Sommaren närmar sig och även Filmbasens personal behöver vila upp sig lite. Sista dagen för att hämta utrustning är den 1 juli. Vi öppnar igen den 15 augusti.

Sommarfest på Filmbasen

Den 2 juni bjuder Filmbasen in till Sommarfest! Det blir Filmvisning och mingel. Vi bjuder på tilltugg, det finns bar så ta med kontakter om du vill köpa något att dricka.

Deadline nära för STOCKmotion - över 400 000 kr i prispotten

Deadline närmar sig för STOCKmotion - Stockholms läns kort- och dokumentärfilmfestival där filmskapare i alla åldrar ges plats på vita duken. Sista dag att anmäla sin film är den 25 maj 2016.

Masterclass i personregi - mötet mellan skådespelare och regissör

Missa inte när filmregissören Marcus Carlsson kommer till Filmbasen för att berätta om arbetet med sina filmer och hur han jobbar med sina skådespelare.

Animationsworkshop med Åsa Ersmark

Animationsmediet tillåter oss att se på filmiskt berättande i vidare bemärkelse, att föreställa oss en annan möjlig värld, både hur den kan formuleras och representeras.

Handläggningstiden av vårens projektstöd har dragit ut på tiden

Har du ansökt om projektstöd och väntar på svar i dagarna? Handläggningstiden har dragit ut på tiden på grund av det höga söktrycket och det kan dröja mer än sex veckor innan du får ditt svar. Vi kommer att återkomma till alla er som har ansökt innan maj månad är slut.

STHLM Debut tänder stjärnor - här är årets utvalda projekt

På senaste Guldbaggegalan prisbelönades båda de STHLM Debut-filmer som haft biografpremiär under året, Förvaret och Tjuvheder. Det visar tydligt vilken betydelse programmet STHLM Debut har för filmen i Sverige. Nu är det klart vilka fem projekt som har valts ut till årets omgång.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun