Nyheter

STOCKmotionvinnare fortsätter sitt segertåg på Novemberfestivalen

I helgen pågick Novemberfestivalen, Sveriges arena för ung svensk film, i Trollhättan och flera filmare som tidigare tävlat i STOCKmotion var på plats med sina filmer, och några av dem vann dessutom fina priser!

Priset för Bästa originalmusik gick till Markus Bertilsson för Microbis med motiveringen: "Ett lyckat möte mellan modern electronica och ubåtssvulstiga 80-talssoundtrack samt med en melodiblinkning till Twin Peaks.

Animationsseminarium på Svenska Filminstitutet

Årets animationsseminarium i Svenska Filminstitutets regi går av stapeln på Filmhuset måndag 30 november, och fokus ligger på finansiering av animerad fiktion i Sverige. Vad är nuvarande situationen gällande svensk animation? Hur ser situationen ut för de som arbetar inom animerad film och serier, i kort- och långformat? Vilka finansiella medel finns att tillgå? Kom och lyssna på talare från franska CNC och Studio 100 Animation. Seminariet kommer att hållas på engelska.

Tävla i dansfilm på ScreenDance Festival och 60secondsdance

ScreenDance Festival är en internationell dansfilmfestival som 2016 kommer att hållas i Stockholm. Deadline för att skicka in ditt bidrag är 1 januari 2016.

Utlysning av konstuppdrag med inriktning på film- och videokonst

Ett nytt konstuppdrag med inriktning på film- och videokonst (installation). Skanska och konstenheten på Stockholms läns landstings kulturförvaltning inbjuder yrkesverksamma film- och videokonstnärer att anmäla intresse för skissuppdrag avseende ett antal sammanhängande korridorsutrymmen på Nya Karolinska Solna, NKS. Gestaltningsuppdraget har formulerats för att innehålla rörlig bild.

Sök stipendiet Anna-priset om 75 000 kr

Anna-priset är ett stipendium på minst 75 000 kr som årligen delas ut till en person med ett projekt med rörliga bilder som till innehåll, form och organisation samt med stark konstnärlighet gör en gestaltning av Kvinnokonventionens mål. Vinnaren utses av en jury bestående av Louise Lindbom, Ylva Gustafsson och Johanna Ginstmark från WIFT samt Charlotta Huldt Ramberg och Aase Smedler från UN Women Sverige.

Filmrummet Beyond the New Black och nya satsningen Fusion

Svenska Filminstitutet bjuder in till en inspirationsdag om den normkreativa rörelsen i svensk film, som också är en uppföljning av förra årets Filmrum Black Is the New Black.

Under Black Is the New Black väcktes idéer till flera spännande projekt som nu är på gång. Med Beyond the New Black tas ett steg vidare. Det blir en dag fylld av samtal och inspiration från nyskapande kreatörer inom teater, musik, litteratur, bildkonst och film.

Pitchtävling om dramaserie som utmanar rådande normer

SVT och Wift utlyser pitchtävling. Har du en idé till en dramaserie som vågar utmana rådande normer? I samarbete med Wift utlyser SVT pitchtävlingen As it is och söker förslag på serier som sticker ut och vågar ifrågasätta. Det kan röra sig om allt från spänningsserier och drama/feelgood till miniserier, komedier och kortserier för webben.

Pitchen avgörs på TV Drama Vision under Göteborgs Filmfestival 3-4 februari 2016. Sista dag för inlämning av förslag är 4 december.

Välkommen på STHLM Debut WIP & mingel på Stockholms internationella filmfestival!

Under Stockholms internationella filmfestival arrangerar vi ett Work In Progress med fem av projekten (mer info nedan) som deltar i satsningen STHLM Debut. Senare samma dag bjuder vi in till ett festligt mingel på Hotel Kungsträdgården där vi presenterar de nya projekten i STHLM Debut omgång 4.

Kung Fury producenten om publikutveckling

Kreativa Europa Desk Sverige välkomnar till en förmiddag med inspirerande föreläsningar om kulturellt publikutvecklingsarbete. Bland föreläsarna finns Linus Andersson som berättar om arbetet bakom Kung Fury och hur den tog sig från crowdfunding, via Cannesfestivalen till succédistribution med 10 miljoner visningar på Youtube inom tre dygn från att den släpptes.

DISPLAY 29/10: Flocken med Beata Gårdeler

På höstens första DISPLAY den 29 oktober visas filmen ”Flocken” och efter filmen gästar regissören Beata Gårdeler för ett samtal med publiken. Moderator är kulturproducent Ulrika Bandeira. Beata Gårdeler långfilmsdebuterade med filmatiseringen av roman ”I skuggan av värmen” 2009 och 2014 vann hon Stora Novellfilmspriset för filmen ”Vännerna”.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun